waar yoga

Waar yoga in Deventer en omgeving

Waar yoga, Deventer Yogalessen heeft vele voordelen ten opzichte van gezondheid en ontspanning. In de tijd van stress en spanningen biedt yoga meditatie, mindfulness en stilte. Alleen op deze manier krijg je echt harmonie, balans en evenwicht in jouw leven. Yoga is de manier om te ontspannen als je last hebt van hoofdpijn, een burn-out, rugklachten, slapeloosheid of hyperventilatie.

Wees welkom bij de Deventer Yogalessen

Het moment dat je in mijn studio in Deventer stapt kom je gelijk tot rust. Mijn ruimte is er zo op ingericht dat de focus vanaf dan op de ontspanning ligt. Als je niet zeker weet of yoga wel wat voor jou is, kan je eerst bij mij een gratis les volgen. Mocht je behoefte hebben aan meer lessen per week, dan zijn deze gratis te volgen.

Waar yoga buiten Deventer

Je kunt gemakkelijk een yogales inhalen want er is niet alleen yoga in Deventer, maar ook in Twello, Terwolde, Epse en Colmschate. Ik heb altijd gekozen voor mooie yoga locaties. Zo ben je in Epse welkom in een kerk. In Twello naast de kerk. In Colmschate is er ook yogales in de kerk. Kortom de yogaruimtes stralen al een rust uit voordat je met je yogales begint.

Waar yoga, privélessen thuis of in de yogastudio

Jouw rust en ontspanningstaan bij mij centraal. Als dit betekent dat de yoga groepslessen jou niet voldoende ontspanning bieden, is er de mogelijkheid om privéles bij mij te volgen. Deze kan worden ingepland op een dag en tijdstip naar jouw keuze. Tijdens deze les krijg je naast persoonlijke aandacht ook de mogelijkheid om te groeien in jouw spirituele ontwikkeling. De privélessen worden afgestemd op jouw behoeftes en belangstelling. Ik bied daarin ook de mogelijkheid om bij jou thuis les te geven. Daarbij houd ik tijdens de yoga oefeningen rekening met jouw eigen grenzen. Na een paar lessen zou het kunnen dat je je alsnog wilt aansluiten bij de groepslessen. Je bent dan uiteraard welkom om die bij te wonen.

Coaching door Deventer Yoga

De laatste jaren heb ik het mindfulness principe uit India gecombineerd met de mindfulness yogalessen. Door veel ervaring hierin op te doen heb ik mij ook gespecialiseerd in yoga coaching. Dit betekent dat ik samen met jou ga kijken hoe je op de yogawijze naar het leven kan kijken en deze visie ook op jouw eigen leven kan toepassen.

Hatha-yoga ook buiten in de natuur

Bij deze klassieke vorm van yoga staat het evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal. Uit deze bron komen poweryoga, yinyoga, Astangayoga, flowyoga en Vinyasa voort. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen naar eigen capaciteit en behoeftes worden gedaan. In een Hatha yogales worden zowel dynamische als verstilde oefeningen gegeven met naar binnen gerichte aandacht. De mentale en fysieke grenzen worden op een zachte manier opgezocht en steeds verlegd, waardoor er meer rust wordt ervaren, betere nachtrust ontstaat, je dichter bij jezelf komt en je beter in je vel gaat zitten. In de zomermaanden juli en augustus wordt er yoga gegeven op mooie landgoederen in en om Deventer.

Drijvende kracht YogaBerry

Naast yoga op de grond geef ik ook yoga in het water. Ik maak gebruik van zwembad De Schaeck, waar ik wekelijks op de dinsdagochtend deze yogales geef. Het warme water heeft een ontspannende en rustgevende werking. De opwaartse kracht van het water zorgt voor meer bewegingsvrijheid en creëert daarmee een extra dimensie aan de les.

Blootwateryoga in De Scheg

Elke laatste zaterdag van de maand ben je welkom. Zie blootwateryoga.nl en blootzwemmendeventer.nl

Backmitra door Deventer Yoga

In mijn jaren van lesgeven heb ik veel cursisten gezien met rugklachten. Deze doelgroep wil ik graag laten kennismaken met de BackMitra, die sinds kort bekend is in Nederland en bij mij verkrijgbaar is. Tijdens deze yogalessen combineer ik Backmitra met rug yoga oefeningen in groepslessen of in privélessen bij jou thuis. Aan de hand van de BackMitra oefeningen leer ik jou hoe rug- nek- en schouderklachten worden verminderd en voorkomen. Uiteraard gebeurt dit binnen jouw grenzen en mogelijkheden in een vorm die het beste bij jou past.

Zwangerschapsyoga waar en wanneer het jou uitkomt

waar yoga

Ik geef privélessen  die gericht zijn op jouw zwangerschap. Je bepaalt zelf wanneer de lessen plaatsvinden. Zo kun je ook kiezen voor een les met Ellen Dijkstra, die met ademhalings- en ontspanningsoefeningen ervoor zorgt dat je ontspannen de bevalling tegemoet gaat. Daarnaast ontvang je gratis een zwangerschapsyoga boek en een CD om mee te oefenen. De zwangerschapsyoga in Deventer wordt op verschillende plekken gegeven of bij jou thuis.

Plusyoga in wijkgebouw De Schalm

Voor de ouderen onder ons is het ook belangrijk om fit te blijven. Mijn yogalessen zijn erop gericht de spieren en gewrichten soepel te maken en ervoor te zorgen dat ouderen alsnog kunnen ontspannen en genieten door de lessen. Deventer Yoga is er voor iedereen, er is ook privé stoelyoga.

Winkelen bij Deventer Yoga

Ik bied yoga aan op alle fronten. Om goed voorbereid bij mij te komen, kun je de benodigde materialen ook bij mij kopen. Zo heb ik yogamatten, meditatiekussens, yogaboeken, mindfulness yoga boeken en CD’ s met visualisaties en meditaties in de aanbieding. Woon je in Deventer dan kun je je bestelling gewoon ophalen.