yoga Twe;llo Voorst

Voorst Yoga in Twello, Wilp en Terwolde

Voorst yoga , al 30 jaar een begrip!

Voorst yoga, voor Duistervoorde Wilp Terwolde Posterenk  Bussloo en Teuge kun je terecht voor een yogales in Twello en Terwolde. Je kunt eens  een gratis proefles yoga proberen in gebouw Irene bij de dorpskerk in het centrum van Twello. Elke dinsdag ben je welkom bij de yogales om 20.00 uur. Ook ben je welkom op de woensdagmiddag om 13.15 uur in Terwolde. Inhalen van een yogales is dus heel gemakkelijk, er zijn ook yogalessen op de worp op de woensdag om 19.30 uur. 3x yoga Voorst yoga geeft veel mogelijkheden om een yogales in te halen.

 

Voorst yoga in gebouw Irene
Yoga in Twello  (gebouw Irene) bij Voorst yoga

Voorst yoga en het inhalen van een yogales

Wanneer je een keertje niet kunt bij  yoga Twello dan is een yogales gemakkelijk in te halen.  Je bent welkom in Deventer, ook om in te halen. Ook kun je komen of een yogales inhalen in de kerk in Epse. De lestijden in Epse zijn op maandag om 18.30 uur of om 19.45 uur.

Voorst yoga door yogaberry

Ademen, voelen, bewegen en ontspannen bij Yoga in Twello

Bij Voorst Yoga is het vooral veel voelen van je lichaam en je ademhaling. In een  yogales ervaar je een aantal heilzame oefeningen, ze worden de asana’s genoemd. Deze asana’s zorgen voor een strekking van spieren, pezen en gewrichten. Tevens helpen de oefeningen je om het zenuwstelsel in evenwicht te brengen. Yoga helpt je bloedcirculatie te verbeteren, je spanningen op te heffen en je lichaam als geheel soepeler te maken. Je doet zowel dynamische als statische houdingen  in mijn yogalessen. Deze yogahoudingen worden vervolgens een tijdje vast gehouden. Je adem bewust ervaren is hierbij belangrijk in de yogales. Je diepe inademing voorziet  je lichaam van een overvloedige hoeveelheid zuurstof. Bij je uitademing worden afvalstoffen uitgestoten. Ademhalingstechnieken in de yoga heten ‘Pranayama.

Voorst yoga, ontspanning door vele yogatechnieken

Dynamische houdingen zijn anders in die zin dat je vloeiend van de ene houding in de andere overgaat. Tijdens yoga word je bewust van de ademhaling.  De concentratie, meditatie, visualisaties en diverse ontspanningstechnieken zorgen voor ontspanning. Oefeningen worden in alle houdingen uitgevoerd.  Alle bewegingen van de wervelkolom komen aan bod. Voor- en achteroverbuigingen, zijwaartse buigingen en torsies. Oefeningen en houdingen hebben elk een eigen naam, zoals ‘De zonnegroet’, ‘Egyptische draak’, ‘Vliegende zwaan’ en ‘Buigend riet’. Soms worden de oefeningen met gesloten ogen uitgevoerd of tegen een wand. Een belangrijk onderdeel van yoga zijn evenwichtsoefeningen. Vaak eindigt een yogales met een uitgebreide ontspanningsoefening. Na afloop voel je je meer verbonden met wat je doet, hoe je ademt, hoe je beweegt.

Voorbereiding bij de Voorstyoga

Voor Voorst heb je dus weinig nodig. Trek ruimvallende kleding aan, zoals joggingpak, T-shirt en legging. Schoenen zijn onpraktisch. Je kunt beter  sokken aantrekken of op blote voeten de yoga doen. Yogamatten zijn aanwezig in gebouw Irene en ook in de andere yogazalen,  neem een badhanddoek mee om op de yogamat te leggen. Voor je je  inschrijft bij Voorst yoga kun je een  gratis proefles bijwonen. Denk niet dat er naar een yogacursus enkel zweverige types komen want de deelnemers zijn zeer gevarieerd.  Zowel man als vrouw komen naar Voorst yoga, van alle leeftijden en uit alle beroepsgroepen. Meestal worden de lessen dus in kleine groepen gegeven. Voor de oefeningen wordt veel tijd uitgetrokken. Indien je iets niet kunt, is dat geen probleem, er zijn altijd yoga alternatieven. Ik verzorg ook zwangerschapsyoga met Ellen Dijkstra samen, yoga voor 55 plussers, of yoga voor kinderen.

Voorst yoga door Berry Stenbruggen
Voorst yoga door yogaberry

Voorst yoga Door Berry Steenbruggen

Ik,  Berry Steenbruggen,  verzorg al meer dan 30 jaar fulltime yogalessen bij Voorst yoga.

Je kunt ook eens kijken onder google bij yoga Twello en yoga Terwolde  Deventer yoga en voeg het woord Berry toe onder google. Twello yoga. Trakteer jezelf eens op een gratis proef yogales bij Voorst yoga. info@yogaberrydeventer.nl