Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen met yoga

De signalen die het lichaam geeft

Als yogadocent sta ik wel eens verbaasd te kijken hoe mensen al maanden lang signalen ontvangen vanuit het lichaam maat niets doen. Ze slapen slecht, hebben kleine lichamelijke ongemakjes en zijn snel aangebrand. Maar ze gaan maar door want de deadlines moeten gehaald worden of ze hebben geen tijd om voor zichzelf te zorgen. Maar ze zijn wel verbaasd wanneer ze in een burn-out terecht komen of nog erger. Voorkomen is beter dan genezen kun je met yoga, meditatie, visualisaties en eenvoudig ontspannen.

Voorkomen is beter dan genezen met yoga

Door regelmatig yoga te voelen heb je aandacht voor niet alleen je lichaam maar ook voor je adem, je gevoelens, je spanning en ontspanning en zelfs voor het denken. We hebben vaak het idee dat we iets moeten doen om ons beter te voelen. Maar alleen die aandacht is al genezend. De aandacht is veel naar buiten toe in onze maatschappij en bij yoga en meditatie brengen we de aandacht naar binnen toe. Voorkomen is beter dan genezen en voelen is een goede combinatie.

Voelen is al veranderen

Wanneer jij met een gebalde vuist rondloopt en je bent dat bewust dan ontspant die vuist. Dit klinkt heel eenvoudig, maar hoeveel mensen lopen niet constant met opgetrokken schouders of worden in de ochtend wakker met stijve kaken? Ze zijn er zich niet van bewust en lopen maar door. Vorige maand had ik nog een intake voor meditatie en de aspirant yogi was verbaasd dat de dokter zag dat de dokter zag dat ze gespannen was maar zelf voelde ze het niet.

Gratis intake of proefles

Om de drempel niet te hoog te maken bied ik al 25 jaar een gratis proefles of intake bij een yoga privéles aan. Wees er op tijd bij en bespaar veel ellende en geld. Een mailtje of telefoontje is al genoeg om een grote verandering te voelen in je leven. Bij de Deventer yoga voel jij je thuis.