voorjaarsyoga

Voorjaarsyoga Deventer, een frisse start

Voorjaarsyoga, een fris begin van het jaar

Voorjaarsyoga, na een winter van zitten,  vetter eten kun je in de maanden februari en maart starten met een voorjaarsschoonmaak. In de lente  passen we de yogaoefeningen aan bij de voorjaarsyoga. Het is dan goed om de zonnegroet wat meer te doen. Ook kun je wat meer oefeningen doen met een actievere ademhaling. Yogaoefeningen werken goed door op lichaamsdelen, zoals de rug en de benen, maar in het voorjaar kun je de organen wat meer aandacht geven.

Voorjaarsyoga, ga weer naar buiten voor de yogaoefeningen

In de winter zit je meer binnen en ben je minder verbonden met de natuur. Doe eens voorjaarsyoga in de natuur, je zult merken dat door de buitenlucht je energie krijgt. De natuur doet er nog een schepje bovenop en zorgt voor verbinding met je lichaam en de aarde. Je laat spanningen gemakkelijker los. Ook voel je meer het gevoel dat alles en iedereen verbonden is met elkaar. We are all one.  Kijk eens of er in jouw omgeving een krachtpunt, leylijnen, zijn. Vanuit Deventer rij ik vaak naar Slot Nijenbeek in de gemeente Voorst, een krachtige plek in de natuur.

voorjaarsyoga met meer beweging

Voorjaarsyoga en je organen

Geef in het voorjaar ook  extra aandacht en energie naar je ontgiftingsmachines, de nieren en de lever. Je zal merken dat je meer energie krijgt wanneer je deze organen met yogaoefeningen stimuleert. De cobra is een goede yogaoefening voor de nieren.

voorjaarsyoga deventer

Voor de lever kun je goed een zittende zijwaartse beweging maken.

Voorjaarsyogalessen door een yogadocent met meer dan 30 jaar leservaring.

Er worden door mij, Berry Steenbruggen, meer dan 16 yogalessen per week gegeven. Dat doe ik al meer dan 30 jaar.  Elk voorjaar is er speciale voorjaarsyoga. Omdat er op verschillende plekken in en om Deventer (Twello, Terwolde, Epse) yogales wordt gegeven kun je gemakkelijk een yogales inhalen.

Lente yoga in Deventer en omgeving