Voetreflex en aarden

Voetreflex en aarden doe je met yoga

VOETREFLEX EN AARDINGSOEFENINGEN

voetreflex en aarden bij de yoga

Elk yogaseizoen is een voetreflexmassage een mooi onderdeel van mijn lessen. Een ontspannen en rustgevende massage die je zelf geeft aan je voeten. Op de voeten is namelijk ieder lichaamsdeel terug te vinden en wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Voetreflex en aarden, dat voel je. Een heel leven lang brengen je voeten je daar naar toe waar jij graag wilt zijn, vanaf het moment dat je je eerste stapjes zetten. Alle reden dus om goed voor je voeten te zorgen en ze af en toe eens extra te verwennen. Dat kan op veel manieren, voetreflexmassage is hier een mooi voorbeeld van.

VOETREFLEXMASSAGE, ONTSPANNEN VANUIT JE VOETEN

Van top tot teen ontspannen, laat rust in je hoofd komen door met je voeten aan de slag te gaan. Je merkt al dat je tot rust komt wanneer je na een werkdag je schoenen uit kunt doen en lekker op blote voeten door je huis kunt gaan.

Bij voetreflexmassage en aarden kun je de stroming voelen die vanuit je voeten omhoog trekt. Via je benen, heupen, buik en borst naar je hoofd. Het uitgangspunt van reflexologie is dat je twee voeten (en handen trouwens ook) een afspiegeling zijn van je lichaam. Heb je dus pijn(tjes) of klachten ergens in je lichaam, pak dan vooral dat ene plekje in je voet goed aan….. Door bewust en afwisselend druk uit te oefenen op de voet verandert er iets in het weefsel. De doorbloeding kan verbeteren door voetreflex en aarden, de kleur kan veranderen van enigszins blauw naar rose en geen koude voeten meer. Het zenuwstelsel wordt gekalmeerd door een massage, afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden, terwijl voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden.

In veel landen als China en Thailand is het heel gebruikelijk om je voereflex en aarden. Wij westerlingen gaan pas tot actie over wanneer we niet (meer) geaard zijn.

Voetreflex en aarden bij de yoga in Deventer en omgeving

AARDEN DAN KOM JE MET BEIDE BENEN OP DE GROND

Goed geaard zijn is zo ontzettend belangrijk. Aarden of gronden is je verbinden met de aarde, haar energie toelaten en door je heen laten stromen. Wanneer je goed geaard bent, sta je letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond en krijg je een gevoel van veiligheid, balans, maar ook vertrouwen en levenskracht. Gronden zet je in het hier en nu en stimuleert je bewust en aandachtig te leven. Ben je geaard, dan ben je ook beschermd tegen negatieve energieën en kun je al datgene los laten wat je niet meer nodig hebt. Voetreflex en aarden zet je stevig neer.

VOETREFLEX EN AARDEN, VOETJE VOOR VOETJE

Aarden heeft heel wat voeten in de aarde. Door je voeten te gebruiken activeer je het eerste chakra, je bevestigt je eigen bestaan (“ik ben”)! Als je goed gegrond bent reageer je rustiger op prikkels van buitenaf en kun je alerter zijn in onverwachte situaties. Het allermooiste voor mij is dat je door geaard te zijn spiritueel kunt groeien.

We besteden  dus alle aandacht aan voetreflex en aarden. Eerst met een fijne voetmassage. Vervolgens gaan we verschillende oefeningen doen, zowel staand, zittend als liggend om nog beter geaard te zijn. Kijk ook eens naar de backmitra yoga bij het aarden en het ontspannen van de rug. Ik heet je van harte welkom op de yogamat om goed geaard door het leven te kunnen gaan!