voeten yoga

Voeten yoga Deventer ONTSPANT in de yogales

VOETEN YOGA GEEF JE VOETEN AL EEN BEETJE VAKANTIE

Voeten yoga, een heel leven lang brengen je voeten je daar naar toe waar jij graag wilt zijn, vele duizenden kilometers! Daardoor gaat er dankzij hen een wereld voor je open.Een gezonde voet is sterk en soepel. Zo’n 75% van ons krijgt helaas ergens wel een keer voetklachten. Vaak gaan we dan pas nadenken over onze schoenen en of we niet op zoek moeten naar betere exemplaren. Gek genoeg komt het trainen van de voeten niet snel bij ons op. Terwijl in dat relatief kleine stukje voet zoveel te doen is. De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo’n 120 spieren, banden en zenuwen! Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten in je lichaam!! Zonde toch dat we er zo weinig mee doen?

VOETEN YOGA BRENGT JE UIT HET HOOFD

Omdat we zo vaak in ons hoofd zitten, gaan we daarom deze yogales lekker met de voeten aan de slag. We gaan aardingsoefeningen doen met de voeten, waarbij we een uur lang het onderlichaam volgen. Daarbij komt een heerlijke voetmassage aan bod en vertel ik nog iets over voetreflexmassage.
Kortom, één en al aandacht voor de voeten deze les! Een uurtje vakantie voor je voeten. Tenslotte ga ik jullie nog iets vertellen over tenen lezen. Nemen jullie eventueel pen en papier mee om aantekeningen te maken?
voeten yoga in Deventer

TENEN ZEGGEN ALLES OVER JEZELF BIJ DE VOETEN YOGA

Behalve voeten yoga raakte ik twintig jaar geleden ook nog eens gefascineerd door tenen lezen.
In Azië wordt het inmiddels in het onderwijs en door psychologen toegepast. In een oogopslag is te zien hoe iemand in elkaar steekt.Met behulp van tenenlezen krijg je meer inzicht in iemands karakter, persoonlijkheid, gedrag en levenshouding. Hierdoor kan iemand die je tenen leest aangeven wat je sterke en zwakke punten zijn en waarom je tegen bepaalde situaties in je leven aan loopt, op het gebied van werk, relaties en opvoeding. De vorm van je tenen staat vast. Met dertien weken tijdens de zwangerschap zijn je tenen al gevormd.  Daar word je dus al mee geboren en die kun je niet veranderen. De stand van je tenen daarentegen verandert wel door prikkels van buitenaf. Het zegt iets over je gedrag. De linkervoet staat voor de vrouwelijke kant: emoties, gevoel, creativiteit, liefde en seks en vertrouwen. De rechtervoet staat voor mannelijke eigenschappen: vreugde, ambitie, actie, gehechtheid en onzekerheid en angst. Bij voeten yoga kijken we ook naar de vorm van de teen, in verhouding tot de andere tenen, geeft aan in welke mate de eigenschap aanwezig is. Zo geeft een stevige teen aan dat de karaktertrek sterk vertegenwoordigd is. De stand van de tenen laat zien hoe die eigenschappen zich hebben ontwikkeld in de loop van je leven.
WIL JIJ DAT IK JE TENEN LEES DE KOMENDE WEEK IN DE YOGALES? MAIL INFO@YOGABERRYDEVENTER.NL

VOETENYOGA BRENGT JE DICHTER BIJ JEZELF

Mensen met kaarsrechte tenen komen voor zichzelf op en laten zich niet onder druk zetten. Het accepteren van druk (ook van slecht passende en te strak zittende schoenen), staat symbool voor iemand die zich confirmeert aan wat anderen vinden. Mensen met kromme tenen zijn niet goed bestand tegen de druk die op hen wordt uitgeoefend en produceren dan een “laat maar zitten” houding. Alles is aan de tenen af te lezen. Zo kun je je absoluut niet anders voordoen dan je bent. Ook kunt je jezelf beter leren kennen als je tenen kunt lezen. Zo  kun je je eigen ontwikkeling volgen en zien hoe je reageert op je omgeving. Ook is het mogelijk om  je eigen mogelijkheden, sterke kanten en je minder sterke kanten goed onder de loep nemen. Je kunt gemakkelijk zien hoe het op het emotioneel gebied met je gesteld is. Wil je meer weten over het tenenlezen? lezen van tenen. Dus trek je yogasokken uit en ik vertel je wie je bent bij de voeten yoga.

Welkom deze week (met blote voeten) op de yogamat voor vakantie voor je voeten.