vishuddha chakra

VISHUDDHA CHAKRA UIT JE VRIJ

VISHUDDHA CHAKRA, KOM OP VOOR JEZELF!

Vishuddha chakra, We verlaten het hartchakra, kunnen we datgene wat we zo duidelijk hebben gevoeld bij het vierde chakra ook daadwerkelijk uiten? Dat brengt ons bij het vishuddha chakra, dat staat voor expressie, overpeinzingen en gedachten. Je vijfde chakra, keelchakra heeft te maken met het nemen van verantwoordelijkheden voor je persoonlijke behoeften, opkomen voor jezelf in deze (niet altijd even makkelijke) maatschappij. Dit chakra ontwikkelt zich pas rond je veertigste levensjaar, de leeftijd waarop je je leven gaat overzien. Gedachten die gaan over wat je tot nu toe met je leven hebt gedaan en wat je nog heel graag in dit leven zou willen doen. Wat staat er allemaal op je things-to-do-lijst? Misschien wil je veel gaan reizen nog voordat je met pensioen gaat of heb je plannen vrijwilligerswerk te gaan doen ná je pensioen?

De keel en het vijfde chakra voor je communicatie

Het keelchakra staat voor communicatie, ons keelgebied. Dit staat voor eten en drinken, wat allemaal door onze keel gaat. Het chakra staat voor reinigen, vul je koelkast nu vooral met vruchtensappen, reinigen met lekker veel vitamine C. Maar dit is ook de plek van waaruit wij niet alleen gehoor geven aan onszelf, maar ook aan anderen geven. Het gaat om het uitspreken en luisteren en ook het onuitgesprokene en niet gehoorde, communicatie met onszelf en de ander. Wat tegen je gezegd wordt, kan zo van invloed zijn op ons leven. Zo kun je helemaal dichtslaan bij het krijgen van kritiek en begin je te stralen zodra je een compliment of een schouderklopje van iemand krijgt. Om maar te zwijgen over onuitgesproken woorden, die in ons blijven hangen en veel verdriet kunnen geven.

 

vishuddha chakra deventer
vishuddha chakra

HET VISHUDDHA CHAKRA, SPREEK DE WAARHEID EN LUISTER ER VOORAL NAAR

Wanneer je vishuddha chakra in balans is, ben je in staat werkelijk naar de ander te luisteren.  Ook tussen de regels door horen wat iemand werkelijk bedoelt. Durf je de waarheid te spreken, dan word je gehoord door de ander. Om daarna te kunnen begrijpen wat de ander werkelijk bedoelt. Je bent in staat de ander te adviseren en te stimuleren een nog mooier mens te worden dan hij of zij nu al is. Maar durf ook te vragen, begrip, liefde en aandacht, om ook daarmee het allerbeste in jezelf naar boven te kunnen halen. Wanneer je dit durft te vragen, zul je ook ontvangen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: wanneer jij de waarheid durft te spreken, dan zal de ander je werkelijk horen.

vishuddha chakra in Deventer
vishuddha chakra, het recht om te spreken

HET VISHUDDHA CHAKRA, HET WOORD, GESCHREVEN, GEZONGEN EN GEBEDEN!

Het vishuddha chakra, het chakra van het woord, gebeden, gezongen en geschreven. Vind je eigen creatieve manier om je te uiten in het vijfde chakra. Het vijfde chakra kan je evenwicht geven door het lezen van boeken. Je kunt geraakt worden door poëzie van een bepaalde dichter, waarbij emoties naar boven komen. Zelfs een spreuk die in een paar woorden jouw hele leven kan omvatten, kan dagelijks een boost voor je zijn, wanneer je hem op je spiegel of op je koelkast zet!

Spreken en het vijfde vishuddha chakra

Je kunt het vijfde chakra ook stimuleren door middel van spreken in de vorm van een gebed of het maken van muziek en vergeet vooral de mantra niet! Deze mantra staat ook voor trillingen, waarbij ik terugdenk aan het klankschalenbad bij mijn 15.000 ste yogales. Hier heeft Danny Becher met behulp van een zoutplaat en een strijkstok trillingen voor ons zichtbaar gemaakt.

Mantra’s op je yogamatje

Veel yogavormen werken met mantra’s. Neem bijvoorbeeld de gayatri mantra. De krachtigste mantra van allemaal, die overal en altijd ergens op de wereld wordt gesproken of gezongen. Het zingen van mantra’s kan zo bevrijdend werken!! Zing mantra’s en open je vijfde chakra. Het maakt niet uit of je de woorden goed uitspreekt of begrijpt.  Meestal iseen mantra in het Sanskriet of een andere taal. Luister er naar en vind je het geweldig, dan zing je gewoon mee met wat je hoort, maakt niet uit hoe het klinkt! Zing jij deze week ook uit volle borst mee op de yogamat bij yoga Epse, yoga Twello, yoga Deventer en yoga Terwolde? Voeg onder google even het woord Berry toe.

Wanneer je je niet in een groep kan uiten dan is er ook yogapriveles voor het vishuddha chakra.

yogavishuddhachakrapriveles.nl

Kijk ook eens naar het vierdechakra