virus spiritueel

Virus spiritueel gezien en sprituele aanpak

Virus spiritueel/materieel

Virus spiritueel, nu we vandaag een tweede besmetting hebben gekregen in Nederland draait de hele geoliede machine goed bij de ziekenhuizen, GGD enz. Maar er is tot nu weinig opvang voor de spirituele kant. Gistermiddag at ik een visje bij de viskraam en kwam in gesprek met een hele fitte 80 plusser. Zij begon over het c virus en dat ze zo bang is en dat het nu wel heel dicht bij komt. Haar hele leven was de afgelopen weken veranderd. Ze durfde niet maar naar de supermarkt en ook niet naar het zwembad waar ze elke week kwam.  Ze was zo opgelucht dat ze haar hart kon luchten over haar gevoelens.

Virus spiritueel en de mede mens

 virus spiritueel

Vanochtend hoorde ik op de radio dat de eerste besmette persoon zich totaal geen zorgen maakte. Dit verbaasde mij, want maakt hij zich spiritueel geen zorgen? Niet bezorgd over de mensen die hij misschien heeft besmet. Spiritueel kijk je verder bij het c virus dan je eigen gezondheid. Een virus spiritueel bekijken is voor veel mensen nog nieuw.

Virus spiritueel en de zin van ziek zijn

Wanneer mij wat overkomt dan kijk ik altijd in het boek, De sleutel tot zelfbevrijding. Dit boek vermeldt interessante informatie over mensen die gevoelig zijn voor virussen. Je kunt je in het kort de volgende vragen stellen: Ben jij afwezig als autoriteit? Heb je te zeer aan de oppervlakte geleefd? Ben je meester over je lichaam en genees jij jezelf vaak? Een virus spiritueel bekijken kun je met veel boeken, zoals het boek de zin van ziek zijn.

Spiritueel en ontspannen

Wanneer je spiritueel ontspannen leeft dan neem je hele andere beslissingen in je leven dan wanneer je in de materie gespannen bent door angst. De laatste tijd zie ik steeds meer mensen die overdreven reageren vanuit de virusangst. Bij de coronavirus yoga besteden we aandacht aan het ontspannen van het lichaam, ademhaling en het ontspannen van de gedachten. De yoga heeft mooie yogaoefeningen die je hiervoor kunt gebruiken zoals aardingsoefeningen, chakraoefeningen en Mudra’s.

Speciale  meditaties

Onze gedachten over het cvirus kunnen ons al ziek maken. Hoeveel mensen zijn al gespannen van hun gedachten voordat ze in de stoel van de tandarts zitten? Bij de virus meditaties maken we het denken rustig en vullen ons met positieve energie. Door meditatie kun je beter creatieve oplossingen bedenken om met het virus om te gaan. De speciale lichtmeditaties werken door in lichaam en geest en geven een betere weerstand.

Mantra’s bij de virus yoga

Mantra’s worden nog weinig gebruikt bij virussen. Maar bij deze yogavorm pakken we het op vele fronten aan. Ook gebruiken we de eeuwen oude mantra’s die doorwerken op je weerstand en op je gezondheid. Ook leer je mantra’s kennen die doorwerken op andere gebieden. Ben jij angstig over dit virus dan kun je de mantra tegen angst gebruiken. De Dalai Lama heeft een mooi spiritueel advies gegeven door de Tara mantra te adviseren in het spirituele leven. Een virus spiritueel bewust worden gaat prima met mantra’s, ze zijn een spiegel.

Versterk je spirituele weerstand de komende tijd

corona virus spiritueel

De afgelopen 35 jaar dat ik aan yoga doe ben ik heel weinig ziek geweest. Maar 2 keer een paar dagen geen les kunnen geven. Door altijd te kijken naar de spirituele kant,  is mijn weerstand veel beter geworden. Door de blik naar binnen te brengen en aandacht te hebben voor lichaam, adem en gevoelens word je weerstand beter.