virus levensles, buitenyoga

Virus levensles, leven in het paradijs?

Virus levensles, een crisis in ons leven heeft ons altijd wat te zeggen. In deze crisis zitten zoveel mooie symbolen die ons wakker kunnen maken. Wat is de spirituele betekenis van een vleermuis? Wanneer ben je gevoelig voor een virus? Wat merkten we toen de economie tot stilstand kwam? Wat merkte een yogadocent van de crisis?

Virus levensles, een vleermuis

Dat een vleermuis het virus over heeft gebracht naar de mens is natuurlijk geen toeval. Elk dier heeft een spirituele betekenis. De vleermuis is een krachtdier. De vleermuis staat voor verandering, je laat het oude achter je en begint aan iets nieuws. In Midden Amerika staat de vleermuis zelfs voor wedergeboorte. Dit kan allemaal toch geen toeval zijn?

Virus levensles

Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, dan kijk ik altijd in het boek van Beerlandt, De sleutel tot zelfbevrijding.  In dit boek staat bij elke ziekte het psychologisch aspect.  Kort door de bocht is de conclusie in dit boek: een te lange onderdrukking van gevoelens, je kunt jezelf niet zijn. In mijn yogapraktijk zie ik steeds meer mensen die op het werk of in hun omgeving niet zichzelf kunnen zijn.  Een vriend van mij durfde pas uit de kast te komen toen de kinderen de deur uit gingen. Een 50 jaar lang kon hij niet zijn wie hij echt is.

Virus levensles, liefde

Hebben jullie het ook gemerkt om je heen tijdens de coronavirus crisis? Wij zagen dat veel mensen anderen hielpen met boodschappen doen, medicijnen halen, een pannetje soep voor de deur, enz.. Dit waren we een beetje vergeten de afgelopen jaren. Het zogenaamde helpen was alleen maar ego en degene die geholpen werd, merkte er niets van. Maar tijdens de crisis kwam de ommeslag, we werden ons bewust van de anahata chakra energie. We gaan de verbinding weer aan met de natuur, de medemens en de minder bedeelden.

Viruslevensles, de natuur

Tijdens de crisis hebben we kunnen genieten van een veel schonere natuur. We konden de Himalaya weer zien. we mochten wel de natuur in van de overheid om te ontstressen. we hadden meer aandacht voor de natuur die elke dag mooier werd. Zelf ben ik weer eens naar De Levenstuinen in Teuge geweest. Heb mij voorgenomen om elke week even te zien hoe de natuur wakker wordt na deze winter.

Virus levensles en eenvoud

De afgelopen decennia kozen veel mensen voor kwantiteit i.p.v. kwaliteit. Status en materie waren belangrijk. Veel mensen hadden huizen die veel groter waren dan waarin ze 15 jaar geleden woonden. Deze heeft ons geleerd om te genieten van de kracht van eenvoud. Als yogadocent had ik altijd het streven om van 1100 euro rond te kunnen komen.  Wanneer je maar 20 uur werkt in de week dan heb je veel meer tijd over voor de medemens, de natuur en voor waar je hart naar uit gaat.

Viruslevensles, mijn droom

virus levensles

Gelukkig zie ik nu al om mij heen hoe mensen elkaar nu helpen. Maar ik droom nu al over mooie feesten waar we elkaar weer kunnen omhelzen en genieten van lichamelijk contact. Dat we ons bewust zijn van de energieën in het lichaam. We hebben weer geld over voor dingen die geen geld opleveren zoals de zorg, het onderwijs, de culturele sector, enz.. Ik droomde vannacht al dat veel mensen om mij heen genoten van het niets doen. Wanneer je in het hier en nu bent, dan is er geen stress. Gisteren werd ik er mij van bewust dat kinderen op scholen minder kennis leerden en meer wisten over de sterren en het vak sociale vaardigheden werd ingevoerd, minder kennis en meer waar het hart van het kind naar uitgaat. Ieder kind heeft een aantal “talenten” en dat deze worden ontwikkeld bij de virus levensles.

 

Spiritualiteit wordt de toekomst

virus levensles

Geld verdienen stond hoog in het vaandel maar hopelijk hebben we in de toekomst meer tijd en energie over voor de spiritualiteit. Ik bedoel dan niet direct de kerken en religie, maar de spiritualiteit met symbolen en rituelen, de spiritualiteit in de natuur, mediteren, stilte en verbinding. De virus levensles is een spirituele levensles.