vijfde golf yoga

Vijfde golf yoga, weer worden we bescherm door yoga

Vijfde   golf yoga, bij  alle vier corona golven waren wij er helemaal voor elkaar. Er werden bij de eerste corona golven yogalessen digitaal thuis bezorgd. Privelessen werden er gegeven voor mensen die in de risico groep behoren of meer aandacht nodig hadden. Ook werden er veel yogalessen buiten gegeven. De cursisten hebben niet veel gemerkt van de eerste golf. Omdat er yogales wordt gegeven in grote yogaruimtes zoals kerken is er een goede ventilatie.  Er werd ook een strikt yoga protocol gemaakt. Kortom er werd al veel ervaring opgedaan voor een tweede golf. Bij de derde en de vierde golf werkten we samen aan de immuniteit. De laatste angst hebben we aangepakt met aardingsoefeningen. Ook hadden we veel plezier van yoga mudra’s en mantra’s. We gingen op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door yoga zijn we intussen zo creatief geworden dat de yogabeoefening gewoon door kan gaan bij een vijfde golf.

Vijfde corona golf yoga, wat is het?

Na  vier corona golven kan het nieuwe vijfde corona golf protocol ingaan. Het afgelopen jaar hebben we veel ervaring opgedaan om veilig yoga te kunnen blijven geven. Bij iedere golf yoga is het yoga protocol ook aangepast. We gebruikten  mondkapjes in de openbare ruimten. Natuurlijk is dit niet meer nodig in de yogales, door de hoge graad van vaccinatie. Het is nu een kwestie dat we de kwetsbare cursiten beschermen. We hadden al een mooie afstand van bijna 2 meter en daarin mag je nu kiezen. Ook houden we meer rekening met de immuniteit bij de yogalessen. Veel yogaoefeningen die we gaan doen versterken de longen en ook nu veel detox yoga oefeningen. De tweede golf heeft veel meer impact gehad op de psyche en daarom wordt de spirituele yoga nog meer gericht op de psyche. Omdat het kan voorkomen dat je verkouden bent of in lock-down moet, dan kun je nu bij de vijfde golf yoga gebruik maken van yogalessen die je digitaal thuis ontvangt. Bij de komende vierde golf pakken we nog meer de angst aan. Ik hoorde vanochtend in het nieuws dat veel mensen nog steeds bang zijn om besmet te worden op het werk.

Ook veel yoga bij de vijfde golf yoga en bij een lockdown

Gelukkig is er ook veel yoga mogelijk bij een lockdown. Bij een eventuele vijfde golf en een lockdown kun je toch veel genieten van yoga. De kans ik klein maar er is al een yoga protocol voor een lock-down. Je kunt kiezen voor verdieping in je yoga programma en kiezen voor een priveyogales. Je ontvangt dan een yogales op maat ontvangen. De yogales is in mijn yogastudio of bij jou thuis. Natuurlijk met een strikt protocol. Ook heb ik het afgelopen jaar een vijftig yogalessen opgenomen en deze kun je ontvangen per youtubelink. Aan de  onlineyogalessen zijn we intussen gewend en daar genieten we ook al bijna een jaar van.

Waar vijfde golf yoga?

Je kunt in Deventer op veel plekken terecht voor de vijfde golf yoga. In Deventer worden alleen al vier yogalessen gegeven. Ook kun je terecht in Twello, Terwolde en Epse. Natuurlijk kun je ook digitaal de yogalessen ontvangen. bij deze golf.

Het oude yoga protocol, waarvoor je nog kunt kiezen

Hieronder zie je de vorige yogaprotocollen voor yoga binnen in de yogazaal bij de laatste vier golven. Geef even aan wanneer je nog iets wilt gebruiken uit het oude protocol bij de vijfde golf.
 1. Neem je eigen yogamat mee.
 2. Niet lang van tevoren aanwezig zijn en ook kan er niet omgekleed worden.
 3. Blijf niet in de wachtruimte of kleedkamer wachten met meerdere cursisten en loop niet gezamenlijk naar binnen.
 4. We houden 1.5 meter afstand tussen de yogamatten.
 5. We houden geen kring meer aan maar drie op een rij.
 6. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les.
 7. Er is alcohol aanwezig in de zaal om voor of na de les je handen te ontsmetten, bij de tweede golf yoga letten we daar nog meer op.
 8. Eventueel wordt je temperatuur opgenomen, wanneer daar aanleiding toe is.
 9. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter.
 10. Mail mij alleen wanneer je niet komt of in een andere groep.
 11.  Wanneer iemand zich niet houdt aan dit protocol moet ik degene verwijderen uit de groep.
 12.  We doen het samen bij de Deventer yoga!

 13. Voor extra ventilatie worden de ramen opengezet, dus neem wat mee wanneer het te frisjes wordt. Vergeet ik het dan graag helpen herinneren.
 14. Voor degenen die in de risicogroep zitten, misschien kiezen voor een plekje bij het open raam. Ook voor degenen die extra veiligheid willen. Neem contact op met mij voor de yogales.
 15.  We groeten elkaar met de namastegroet en gebruiken ons hart met begroeting bij het einde van de yogales bij de tweede golf yoga.
 16. Blijf zo veel mogelijk zitten op je eigen plek elke week, dit geeft rust in de groep.
 17. Geef meteen door wanneer iets niet goed voelde, dan kan ik handelen.
 18. In elke zaal zijn desinfecterende middelen, gebruik het! Ook ik heb het altijd bij me.
 19. Bij hoesten verlaat je even de zaal. Drink wat water en kom weer terug wanneer de hoest reflex weg is. Natuurlijk hoesten in de elleboog. Neem eventueel een flesje water mee naar de yogales.
 20. bij de laatste golven gebruikten we  een mondkapje wanneer we door het openbaar gebouw naar de yogales lopen en ook weer wanneer we naar buiten lopen.
 21. Voor tips sta ik altijd open, we doen het samen!

Het nieuwe vijfde corona golf yoga

 1. cursisten geven aan wanneer ze meer ruimte willen in de groep
 2. desinfecterende middelen blijven aanwezig
 3. je kunt je eigen yogamat meenemen, maar er zijn yogamatten in de zaal
 4. je kunt altijd tijdelijk kiezen voor een andere yogaruimte. Ik verzorg yogales ook in kerk met veel ruimte.
 5. yoga thuis en een priveles op drie meter ruimte is ook mogelijk
 6. kies eventueel nog voor bescherming uit de oude protocollen
Intussen hebben we samen het mooiste yogaprotocol gemaakt in Deventer en verre omgeving.  Ook vijfde corona golf yoga in Epse, Terwolde, Twello en Colmschate. Mijn yoga Outbreak Management Team ondersteunt het vijfde corona protocol