vierde anahata chakra

Vierde anahata chakra energie, liefde

HET VIERDE ANAHATHA CHAKRA ENERGIE

Vierde anahata chakra  energie, onze yogareis door de chakra’s heeft ons inmiddels al veel moois laten ervaren.
De eerste drie chakra’s waren we vooral veel op onszelf gericht, stond alles in het teken van “ik”. In het eerste chakra werd de basis gelegd voor overlevingskracht, je veilig voelen. In het tweede chakra voor het leggen van contacten, jezelf beter leren kennen, plezier hebben en genieten van datgene wat je leuk vindt. De ontwikkeling van het ik-bewust-worden, wilskracht en zelfvertrouwen is waar het in het derde chakra vooral om gaat.

vierde anahata chakra energie in Deventer bij de yoga

HET VIERDE  ANAHATA CHAKRA, DE SPRONG VAN “IK” NAAR “WIJ”

Bij het vierde chakra voel je de  energie heel anders. Het gaat het niet meer over “ik”, maar over wij! De energie voelt verfijnder en subtieler aan en we kunnen ons nu kwetsbaarder op gaan stellen. Er komen emoties naar boven van respect, mededogen en vooral zachtaardigheid. Zachtaardigheid niet alleen naar onszelf maar ook naar anderen en dat is het wezenlijke verschil met de vorige chakra’s.

OPEN JE HART CHAKRA, VOEL EN ONTVANG!

Bij de vierde anahata chakra energie worden zoveel dingen anders! We kunnen geraakt worden door het lezen van een mooi gedicht, genieten van het kijken naar een kind wat speelt op het strand. Plotseling tot tranen toe geroerd zijn in de yogales door de prachtige mantra voor genezing, terwijl je die voorheen al vaker had gehoord. Of je gaat ineens met andere ogen naar bomen kijken tijdens een herfstwandeling in het bos, voel de energie van bomen en laat je omringen door groen, de keur van het vierde chakra anahata energie. Bij het vierde chakra gaan we op een andere manier in het leven staan, proberen we via een andere invalshoek te zoeken naar oplossingen voor problemen.

VERDIEPING DOOR DE VIERDE ANAHATHA CHAKRA ENERGIE

Misschien ga je je wat meer verdiepen door de vierde anahata chakra in alternatieve geneeswijzen, zoals reiki, aromatherapie of kleurentherapie voor die vervelende kwaal waar je al zo lang last van hebt. Nu wordt het tijd om je te bevrijden uit vaste patronen, waar je al jarenlang inzit. Gaat het je eindelijk lukken om van je hobby je werk te maken en je wie weet daarmee wel in je dagelijks onderhoud kunt voorzien. Of ga je op latere leeftijd eindelijk de opleiding volgen waar je passie naar uitging toen je puber was, maar door je ouders werd afgeblazen. Wanneer je nu daadwerkelijk openstaat voor het vierde chakra, je je hart kunt openen. Dan kan dit een ommekeer in je leven zijn en kunnen er zoveel mooie dingen op je pad komen.

vierde anahata chakra

HET VIERDE ANAHATHA CHAKRA ENERGIE EN YOGA

Ook de asana’s voor deze yogales zijn nu beduidend anders, door de vierde anahata chakra energie, dan hiervoor.
Bij het eerste chakra deden we krachtige oefeningen voor de benen, kregen we ruimte in het bekken bij het tweede chakra en bij het derde werden onze buikspieren flink op de proef gesteld.
Nu worden de oefeningen rustiger en subtieler, gaan we meer warmte voelen en vooral ontvangen. We brengen langzaam onze handen naar het hart, voelen letterlijk hoe het voelt om te ontvangen.

Hoe verwarmt de vierde anahata chakra jouw leven?

Welkom op een hartverwarmende yogales volgende week! Bij deze verbindende energie voel je de warme groepsenergie.  Kijk ook eens op chakrainformatie. Wanneer er een diepe ontspanning is dan open je gemakkelijker je hart! Regelmatig zijn er mooie workshops om je hart te openen zoals een vierde anahatachakra workshop. Open jij ook je hart bij de yoga lessen in Deventer Twello Terwolde en Epse