Vier vragen over bloot yoga

Vier vragen over bloot yoga

Vier vragen over een yogaonderwerp aan een yogadocent zijn vaak al genoeg om uit het antwoord veel te weten te komen over yoga. In de afgelopen 35 jaar kreeg ik veel vragen over verschillende yogathema’s. De meest voorkomende vragen waren: is yoga wel geschikt voor mij? Helpt yoga in mijn situatie? Is yoga niet duur? Welke yogahouding is goed voor mij? In dit blog vragen over bloot yoga.

Vier vragen over bloot yoga: wat is het verschil met gewone yoga

Bij yoga maak je gebruik van yogahoudingen die al meer dan 2.000 jaar hun goede invloed hebben laten zien. Deze yogahoudingen worden samen met het bewustzijn van de adem gedaan. Bij yoga zijn we ons bewust van veel dingen zoals de gevoelens, de blokkades, de energie die stroomt in het lichaam en de gedachten. Voor 1986 deed ik weinig aan yoga en was zeker twee a drie keer per jaar ziek.  In de afgelopen 35 jaar ben ik drie keer ziek geweest. De yoga en meditatie heeft daar zeker aan bijgedragen. Bij yoga ga je ook van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. Daarom zijn de yogalessen ook in mooie ruimtes en ook vaak nog spiritueel.

Bij de bloot yoga gaan we de kant op van de tantra yoga.

Vier vragen over blootyoga: is bloot yoga er alleen maar voor naturisten?

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende mensen mogen ontmoeten bij de blootyoga. Mensen die zich schaamden voor bloot. Ook cursisten die een negatief beeld hadden over hun lichaam. Ook mensen die de sensualiteit willen voelen maar dat deze gevoelens niet over gaan naar iets doen met deze gevoelens. Kortom je kunt om allerlei redenen gebruik maken van de blootyoga.

Vier vragen over blootyoga: heeft bloot yoga ook wat te maken met meditatie?

Je kunt yoga doen zonder meditatie. Maar vaak zie je dat na een poosje yoga cursisten ook interesse krijgen in meditatie. De yoga zoals ik die verzorg in Deventer, Twello, Colmschate en Terwolde is een yogavorm waar de meditatie al in zit. Door je te concentreren op het lichaam, je adem en je gevoelens kom je vaak al in een meditatieve toestand.

Vier vragen over blootyoga: heeft dit te maken met sex?

Meer vragen?

Helaas zijn er veel vooroordelen over bloot yoga. De afgelopen jaren heb ik veel vervelende opmerkingen te horen gekregen. Vaak kwamen die van mensen die jaloers waren of van mensen die vooroordelen hebben over de blootyoga. Moet je over een drempel om je bloot te laten zien dan kun je eerst eens naar de blootwateryoga en het blootzwemmen kunnen komen. Hebben deze vier vragen over bloot yoga geïnteresseerd in deze yogavorm?

Wanneer bloot zwemmen en blootwateryoga?

Het eerste halfjaar van 2023 kunnen we weer blootzwemmen in de Scheg.

Hier de volgende data:

Zaterdag. 25-03 19:00-21:00
Zaterdag. 29-04 19:00-21:00
Zaterdag. 27-05 19:00-21:00
Zaterdag. 24-06 19:00-21:00

De Scheg biedt o.a. een instructiebad Sauna’s en een wedstrijdbad.

Naast dit alles is er bloot yoga en gratis koffie en thee.
Kijk ook eens op www.nfn.nl en www.sportbedrijfdeventer.nl/descheg/

Meer vragen over blootyoga?

Heb jij meer dan vier vragen over bloot yoga? Mail  info@yogaberry.nl mij dan of bel 0618735591.