Verleden loslaten

Verleden loslaten met yoga

Trauma blokkades

Verleden loslaten met yoga werkt holistisch. Nare gebeurtenissen in het leven kunnen zich vastzetten in het lichaam. Deze blokkades kunnen angsten en psychosomatische klachten geven. Er zijn zelfs therapeuten die zeggen dat het lichaam een geheugen heeft. Alles wordt niet alleen opgeslagen in het geheugen maar ook in het lijf. Soms ben je helemaal niet bewust dat deze trauma’s je beperken in je levensgeluk. Bij trauma yoga Deventer voel je je bevrijdt van oude ballast. Complexe trauma’s posttraumatische stressstoornis (PTSS) zij vaak erg verborgen in je dagelijks leven maar je wordt wel gehinderd in je levensgeluk.

Yoga en trauma’s

Met yogaoefeningen en de adem gaan we naar deze trauma’s, blokkades toe. De yogaenergie werkt zo door in het lijf dat de blokkade loskomt. Hierbij komen de gevoelens ook los. Omdat je in een veilige omgeving bent en de yogadocent je begeleid kun je het trauma verwerken en loslaten. Trauma yoga Deventer kent een holistische aanpak. Door 35 jaar ervaring kom je bij een deskundige lichaamswerker terecht. We gebruiken lichaamswerk, ademwerk, yinyoga, yogatherapie en visualisaties. Verleden loslaten werkt zo krachtig met lichaamswerk en yoga. Ook gebruiken we visualisaties.

trauma yoga Deventer

Vorige generaties en verleden loslaten

Vroeger werd je als therapeut nog uitgelachen wanneer je het had over  de trauma in je familie die zij opliepen in het verleden. Hoe jij deze blokkades hebt ontvangen van hun. Bij de Joodse gemeenschap zie je dit duidelijk. Hoe in de derde generatie deze trauma’s nog doorwerken in lichaam en geest. Verleden loslaten is werken aan het hier en nu.

Verleden loslaten met Berry Steenbruggen

Berry Steenbruggen, yogaberry, begon zijn carrière bij een grote computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg Berry Steenbruggen door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en zocht naar yogaoefeningen om te kunnen ontspannen. Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en ontdekte dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Hij begon met het volgen van yogalessen en kwam erachter dat hoe meer hij die volgde, hoe beter hij zich ging voelen. Berry vond verdieping in yoga door onder andere meditatie, kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. Na tien jaar yogalessen verzorgen begon hij steeds meer privéyogalessen voor mensen met trauma’s. Al heel snel ontstond trauma yoga Deventer. Intussen zijn we 20.000 yogalessen verder. Verleden loslaten met yoga is geïntegreerd in de yogastudio en de yogatherapie. Veel mensen kiezen voor privélessen om zo hun trauma’s en overgeërfde blokkades los te laten. Wat is er mooier dat jij deze shit niet meer doorgeeft aan jou kinderen..