Verdieping met yoga

Verdieping met yoga, haal meer uit je leven

Vanuit een oppervlakkig leven naar een leven met diepgang

Verdieping met yoga voor meer zingeving. Vroeger waren het de kerken waar mensen samen kwamen om te mediteren, te zingen en genoten van een goede preek. In de afgelopen jaren heb ik als yogadocent afscheid moeten nemen van verschillende kerken waar yogales werd gegeven. In de wijk waar ik ben geboren waren drie kerken, nu geen één meer. Maar ook de relatie tussen mensen is veranderd. Nu wordt er veel gepraat over politiek, de hypotheekrente en de crisissen. Over hoe je je voelt of wat zingeving geeft in het leven is wordt bijna niets meer gedeeld. Het is bijna een taboe geworden. Op social media zie je alleen maar berichten van mensen die op vakantie of aan het feesten zijn. Dus niet vreemd dat er veel depressies zijn en dat heel veel mensen aan de antidepressiva zitten. Over eenzaamheid hadden we vroeger nooit gehoord. Deze week las ik dat iemand ongemerkt een maand dood in huis had gelegen.

Yoga

Het woord yoga komt van verbinding. Bij yoga kom je dichter bij je gevoelens en bij jezelf. De uiterlijke wereld laat je even achter je. Je wordt gevoeliger door yoga en hierdoor zie je wat de ander en de wereld nodig heeft. Gelukkig zien we een ommekeer, we leven bewuster. We eten minder vlees, vliegen minder en gebruiken minder de auto. De kracht van bewustwording is groter dan regels en moeten. Verdieping met yoga  maakt je meer bewust van “de wereld”.

Verdieping met yoga in combinatie met mediteren

Er is yoga met meditatie. Het ontroert mij nog steeds wanneer we in de yogales samen stil zijn. Op die manier ontstaat er een groepsenergie. Ik hoorde van een cursist die elke week haar demente vader bezoekt dat ze alleen maar stil zit bij haar vader. Ze voelde daar dezelfde energie als bij de yoga meditatie. Verdieping met yoga voel je in stilte en meditatie.

Verdieping met yoga in privélessen

Ieder mens vindt verdieping op zijn manier. Daarom bied ik privélessen aan waarin we samen kijken wat de yoga jou kan bieden om meer zingeving en verdieping te vinden. De yoga heeft veel gereedschappen om de oppervlakkigheid achter je te laten. We hebben verschillende yogavormen, mantra’s, mudra’s, yogatherapie, visualisaties en meditatie. Alleen het delen van gevoelens en gedachten geeft al een ander gevoel. De wijsheid die ik heb mogen ontvangen vanuit India, mijn goeroes en mijn persoonlijke leraren deel ik graag met je. Omdat ik meer dan 35 jaar fulltime yoga en meditatie verzorg voel ik snel aan wat jij kunt gebruiken. Verdieping met yoga is er voor iedereen, jong en oud.