Van kennis naar het hart

Van kennis naar het hart met yoga

Kennis is macht

Van kennis naar het hart, hoe doe je dat? Wees je eens bewust wat je schoolopleiding je heeft gegeven. Kennis heeft zo’n prominente rol gekregen in onze maatschappij. We denken zelfs dat we met kennis de crisissen in de wereld kunnen oplossen. Je ziet steeds meer rapporten waarin staat dat je bij een hogere schoolopleiding gezonder leeft en zelfs langer leeft. Maar hoe breng je kennis en het hart bij elkaar? Hoe is jouw evenwicht tussen denken en liefde?

Van kennis naar het hart en verbinding

Kennis, denken en verstand hebben ook zo hun nadelen. Vanuit deze energie zit je snel in oordelen en veroordelingen. Ook kan dat denken veel stress geven. Alles in het leven is niet te beredeneren. Wanner je inziet dat er ook een andere kracht is, de kracht van het hart dan gaat er een wereld voor je open. Mijn goeroe in India zei altijd “laat je raken in de wereld”. Je kunt je laten raken door yoga, kunst, muziek, stilte, de natuur en zoveel meer. Wanneer je eenmaal  de weg hebt gevonden van kennis naar het hart dan leef je bewuster.  Van kennis naar het hart kun je ook zonder goeroe. Wanneer je interesse hebt vind je automatisch de weg.

De weg van kennis naar het hart

Er zijn vele wegen die naar Rome lijden. In de yoga hebben we de Bhakti yoga. De yoga van liefde en overgave. Moeder Theresa was ook een voorbeeld, door te helpen in de sloppenwijken. Maar een dagboek bijhouden over je gevoelens kan je ook brengen in de energie van liefde en verbinding. De yogaoefeningen brengen je ook dichter bij je hart. Van kennis naar het hart  geeft zielerust. De mantra’s, meditatie, stilte en de mindfulness kunnen zelfs gevoelens losmaken. Laat deze hartchakra energie eens stromen en kom uit je hoofd.

Wat geeft de hart energie jou?

Wanneer je contact maakt met je hart en uit je hoofd komt dan kun je het onderstaande voelen:

  • je wordt gevoeliger
  • er is meer compassie
  • je gaat voor eenvoud
  • de natuur wordt belangrijker voor je
  • je gaat misschien wel vrijwilligerswerk doen
  • je komt mensen tegen met dezelfde vibratie
  • je gaat van kwantiteit naar kwaliteit in het leven
  • van kennis naar het hart is LIEFDE

Ervaar met een gratis proefles hoe het is wanneer je naar binnen toe gaat, naar je hart.