uit de kast komen

Uit de kast komen met yoga en yogalessen

Uit de kast komen nog steeds een taboe

Uit de kast komen met yoga, in de afgelopen vijfendertig jaar heb ik heel wat cursisten die uit de kast. Twintig jaar geleden had ik zelf moeite met deze term. Maar toen ik vrienden kreeg die pas op hun 55 ste durfden te zeggen wat ze echt voelden. Ze verlieten het gezin en gingen samenwonen met iemand van hetzelfde geslacht. Ze zijn intussen al meer dan dertig jaar goede vrienden van mij. Van hun heb ik “geleerd” hoe het proces is van worden wie je bent. Ze gingen op yoga, naar het C.O.C en durfden eindelijk te praten over hun geaard zijn na de yogales met een kopje thee. Hoe ze spiritueel gesteund werden door de andere cursisten.

uit de kast komen
yoga en homoseksualiteit

Uit de kast komen of verdringen van gevoelens?

Van mijn homoseksuele vrienden heb ik veel geleerd. Zij voelden altijd al, van jongs af aan, dat ze meer voelden bij dezelfde sekse. Maar ze verdrongen het met de gedachten “wanneer we getrouwd zijn dan gaat het wel over” of “wanneer er kinderen zijn dan gaat het wel over”. Daarom duurde het heel lang voor ze door hadden dat deze gevoelens niet over gingen. Kortom verdringen werkt niet. Ze gingen met hun toenmalige partner naar het C.O.C. om te kijken of het huwelijk in stand kon blijven, ondanks het uit de kast komen.

Delen van je gevoelens

Met yoga zijn we ons constant bewust van onze gevoelens. Het uit de kast komen en yoga gaan mooi samen. Je praat met mensen die aan yoga doen gemakkelijker over je gevoelens. Ook zijn er veel yogaoefeningen die je helpen om naar je gevoel te gaan. Zelfs de yoga mudra’s en mantra’s zijn een hulpje

Yoga en uit de kast komen

Wat kan yoga voor je betekenen bij te worden wie je bent?

  • met yoga kom je dichter bij je gevoel
  • bij de yoga kom je mensen tegen die ook hun gevoelens willen welen
  • de yoga kent  veel oefeningen voor het tweede chakra, seksualiteit
  • de demon van het tweede chakra is schaamte, met de blootyoga en blootwateryoga gaan we de schaamte voorbij
  • bij de yoga voelen we zonder oordeel.
  • de yogatherapie kan je helpen in het “proces”.

Gratis intake bij uit kast komen yoga

Omdat het uit de kast komen nog een klein beetje in de taboesfeer ligt, is er eerst een intakegesprek. Je kunt kiezen voor privéyogalessen, groepsyogalessen of een combinatie. Je yogadocent heeft veel ervaring opgedaan de afgelopen 35 jaar met het uit de kast komen dus de drempel is niet hoog.