Yoga in Twello door yogaberry

Yoga in Twello

Er is elke week yoga in Twello. gebouw Irene bij de dorpskerk.

Yoga in Twello, yogalessen in gebouw Irene op de dinsdagavond om 19.45 en om 21.00 uur.

 

Ik verzorg al meer dan 20 jaar yoga in Twello.


yoga in Twello door Berry Steenbruggen uit Deventer.

Yoga in Twello, Gebouw Irene aan de Dorpsstraat 10 in Twello. Elke dinsdag yoga Twello om 19.45 uur en om 21 uur in gebouw Irene, achter de kerk in Twello Ook is er iedere dinsdag om 11.30 uur wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello. Wanneer je een keertje niet kunt bij  Twelloyoga dan is een yogales gemakkelijk in te halen op de Worp in Deventer op woensdagavond om 19.00 of om 20.15 uur. Ook is de kerk in Epse dicht bij, daar zijn de yogalessen op maandag om 18.30 uur of om 19.45 uur.

yogaberrydeventer.nl

Ademen, voelen, bewegen en ontspannen bij Yoga in Twello

Twello Yoga is vooral veel voelen in mijn yogalessen. In een  yogales ervaren we een aantal heilzame oefeningen, ze worden de asana’s genoemd. Deze asana’s zorgen voor een strekking van spieren, pezen en gewrichten. Tevens helpen de oefeningen het zenuwstelsel in evenwicht te brengen, de bloedcirculatie te verbeteren, spanningen op te heffen en het lichaam als geheel soepeler te maken. Er worden zowel dynamische als statische houdingen beoefend in mijn yogalessen, welke vervolgens een tijdje worden vast gehouden. De adem dan bewust ervaren is hierbij belangrijk in de yogales. Bij diepe inademing voorzie je je lichaam van een overvloedige hoeveelheid zuurstof en bij uitademing worden afvalstoffen uitgestoten. Ademhalingstechnieken in de yoga heten ‘Pranayama.

Dynamische houdingen zijn anders in die zin dat je vloeiend van de ene houding in de andere overgaat. Tijdens yoga wordt er gewerkt met de ademhaling, de concentratie, meditatie, visualisaties en diverse ontspanningstechnieken. Oefeningen worden in alle houdingen uitgevoerd waarbij alle bewegingen van de wervelkolom aan bod komen: Voor- en achteroverbuigingen, zijwaartse buigingen en torsies. Oefeningen en houdingen hebben elk een eigen naam, zoals ‘De zonnegroet’, ‘Egyptische draak’, ‘Vliegende zwaan’ en ‘Buigend riet’. Soms worden de oefeningen met gesloten ogen uitgevoerd of tegen een wand. Een belangrijk onderdeel van yoga zijn evenwichtsoefeningen. Vaak eindigt een yogales met een uitgebreide ontspanningsoefening. Na afloop voel je je meer verbonden met wat je doet, hoe je ademt, hoe je beweegt.

Voorbereiding bij yoga

Voor yoga in Twello heb je dus weinig nodig. Gemakkelijke ruimvallende kleding zoals joggingpak, T-shirt en legging of een turnpak voldoen uitstekend. Schoenen zijn onpraktisch, beter zijn sokken of blote voeten. Verder is het meestal nodig om een yogamat mee te nemen en een badhanddoek om erop te leggen. Er zijn yogamatten in gebouw irene in Twello. Voor je je ergens inschrijft kun je vaak een proefles bijwonen. Denk niet dat er naar een yogacursus enkel zweverige types komen want de deelnemers zijn zeer gevarieerd: Zowel man als vrouw en van alle leeftijden, uit alle beroepsgroepen. Meestal worden de lessen in kleine groepen gegeven. Voor de oefeningen wordt veel tijd uitgetrokken en word je geholpen bij de diverse houdingen, eventueel gecorrigeerd. Indien je iets niet kunt, is dat geen probleem. Ook is er zwangerschapsyoga, yoga voor 55 plussers, of yoga voor kinderen. Neem eens een proef yogales in Twello  [email protected]

Nog meer info over de yoga in Twello

TWELLOYOGALES