Yoga in Twello Voorst

Yoga in Twello door yogaberry in Deventer

Yoga in Twello

Yoga in Twello Voorst, er is elke week yoga in Twello, gebouw Irene bij de dorpskerk. Yogalessen in gebouw Irene op de dinsdagavond om 20.00 uur. Ik verzorg al meer dan 35  jaar yoga in Twello.


yoga in Twello Voorst door Berry Steenbruggen uit Deventer.

Gebouw Irene aan de Dorpsstraat 10 in Twello. Elke dinsdag yoga in Twello om 20.00 uur in gebouw Irene. Een mooie ruimte achter de kerk in Twello. Ook is er iedere dinsdag om 11.30 uur wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello. Wanneer je een keertje niet kunt bij  de Twelloyoga dan is een yogales gemakkelijk in te halen. Op de Worp in Deventer geef ik les op de woensdagavond om 19.30 uur. Ook is de kerk in Epse dicht bij.  In Epse zijn de yogalessen op maandag om 18.30 uur of om 19.45 uur.

Ademen, voelen, bewegen en ontspannen bij de Yoga 

Yoga is vooral veel voelen in mijn yogalessen. In een  yogales ervaren we een aantal heilzame oefeningen.  Zo worden de yogahoudingen asana’s genoemd. Deze asana’s zorgen voor een strekking van spieren, pezen en gewrichten. Tevens helpen de oefeningen het zenuwstelsel in evenwicht te brengen.  Je bloedcirculatie wordt  verbeterd.  Spanningen heffen we op en het lichaam als geheel wordt  soepeler. Er worden zowel dynamische als statische houdingen beoefend in mijn yogalessen. Je houdt de asana’s vervolgens een tijdje vast. De adem dan bewust ervaren is hierbij belangrijk bij de yoga in Twello Voorst. Je lichaam ontvangt een overvloedige hoeveelheid zuurstof bij de inademing. Bij uitademing worden afvalstoffen uitgestoten. Ademhalingstechnieken in de yoga heten ‘Pranayama.

Yogahoudingen bij de yoga in Twello Voorst

Dynamische houdingen zijn anders. Je gaat vloeiend van de ene houding in de andere. Yoga bij yogaberry wordt er gewerkt met de ademhaling. De concentratie, meditatie, visualisaties en diverse ontspanningstechnieken worden elke week herhaald. Yogaoefeningen worden in alle houdingen uitgevoerd. Alle bewegingen van de wervelkolom komen aan bod. Voor- en achteroverbuigingen, zijwaartse buigingen en torsies. Oefeningen en houdingen hebben elk een eigen naam. Zo kennen we ‘De zonnegroet’, ‘Egyptische draak’, ‘Vliegende zwaan’ en ‘Buigend riet’. De yoga oefeningen worden met gesloten ogen uitgevoerd of tegen een wand. Een belangrijk onderdeel van yoga zijn dus de evenwichtsoefeningen. Vaak eindigt een yogales met een uitgebreide ontspanningsoefening. Na afloop voel je je meer verbonden met wat je doet. Bewust ademen, hoe je beweegt. Yoga in Twello Voorst werkt vanuit een holistische werkwijze.

Voorbereiding bij de yoga

Voor yoga in Twello Voorst heb je dus weinig nodig. Gemakkelijke ruimvallende kleding. Joggingpak, T-shirt en legging of een turnpak voldoen uitstekend. Schoenen zijn onpraktisch, beter zijn sokken of blote voeten. Verder is het meestal nodig om een yogamat mee te nemen en een badhanddoek om erop te leggen. Er zijn dus yogamatten in gebouw Irene in Twello. Voor je je ergens inschrijft kun je vaak een proefles bijwonen. Denk niet dat er naar een yogacursus enkel zweverige types komen. De deelnemers zijn zeer gevarieerd.

Yoga voor iedereen

Zowel man als vrouw dus en van alle leeftijden, uit alle beroepsgroepen. Ik verzorg de yogalessen dus in kleine groepen. We trekken dus veel tijd uit voor de oefeningen. Je wordt geholpen bij de diverse houdingen door tips. Indien je iets niet kunt, is dat geen probleem. Ook is er zwangerschapsyoga, yoga voor 55 plussers, of yoga voor kinderen. Neem eens een proef yogales bij yoga in Twello Voorst  info@yogaberrydeventer.nl

Nog meer info over de yoga in Twello

TWELLOYOGALES