Yoga in Twello Voorst op dinsdag om 19.45 en om 21.00 uur

Yoga in Twello door yogaberry

Yoga in Twello

Yoga in Twello Voorst, er is elke week yoga in Twello. gebouw Irene bij de dorpskerk. Yogalessen in gebouw Irene op de dinsdagavond om 20.00  uur. Ik verzorg al meer dan 25 jaar yoga in Twello.


yoga in Twello Voorst door Berry Steenbruggen uit Deventer.

Gebouw Irene aan de Dorpsstraat 10 in Twello. Elke dinsdag yoga in Twello om 20.00 uur in gebouw Irene, achter de kerk in Twello. Ook is er iedere dinsdag om 11.30 uur wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello. Wanneer je een keertje niet kunt bij  de Twelloyoga dan is een yogales gemakkelijk in te halen. Op de Worp in Deventer geef ik les op de woensdagavond om 19.00. Ook is de kerk in Epse dicht bij, daar zijn de yogalessen op maandag om 18.30 uur of om 19.45 uur.

Ademen, voelen, bewegen en ontspannen bij de Yoga 

Yoga is vooral veel voelen in mijn yogalessen. In een  yogales ervaren we een aantal heilzame oefeningen, ze worden de asana’s genoemd. Deze asana’s zorgen voor een strekking van spieren, pezen en gewrichten. Tevens helpen de oefeningen het zenuwstelsel in evenwicht te brengen.  De bloedcirculatie wordt  verbeterd.  Spanningen heffen we op en het lichaam als geheel wordt  soepeler. Er worden zowel dynamische als statische houdingen beoefend in mijn yogalessen, welke vervolgens een tijdje worden vast gehouden. De adem dan bewust ervaren is hierbij belangrijk bij de yoga in Twello Voorst. Je lichaam ontvangt een overvloedige hoeveelheid zuurstof bij de inademing en bij uitademing worden afvalstoffen uitgestoten. Ademhalingstechnieken in de yoga heten ‘Pranayama.

Yogahoudingen bij de yoga in Twello Voorst

Dynamische houdingen zijn anders in die zin dat je vloeiend van de ene houding in de andere overgaat. Tijdens yoga wordt er gewerkt met de ademhaling, de concentratie, meditatie, visualisaties en diverse ontspanningstechnieken. Yogaoefeningen worden in alle houdingen uitgevoerd.  Alle bewegingen van de wervelkolom komen aan bod. Voor- en achteroverbuigingen, zijwaartse buigingen en torsies. Oefeningen en houdingen hebben elk een eigen naam, zoals ‘De zonnegroet’, ‘Egyptische draak’, ‘Vliegende zwaan’ en ‘Buigend riet’. De oefeningen worden met gesloten ogen uitgevoerd of tegen een wand. Een belangrijk onderdeel van yoga zijn dus de evenwichtsoefeningen. Vaak eindigt een yogales met een uitgebreide ontspanningsoefening. Na afloop voel je je meer verbonden met wat je doet, hoe je ademt, hoe je beweegt. yoga in Twello Voorst werkt vanuit een holistische werkwijze.

Voorbereiding bij de yoga

Voor yoga in Twello  Voorst heb je dus weinig nodig. Gemakkelijke ruimvallende kleding zoals joggingpak, T-shirt en legging of een turnpak voldoen uitstekend. Schoenen zijn onpraktisch, beter zijn sokken of blote voeten. Verder is het meestal nodig om een yogamat mee te nemen en een badhanddoek om erop te leggen. Er zijn yogamatten in gebouw irene in Twello. Voor je je ergens inschrijft kun je vaak een proefles bijwonen. Denk niet dat er naar een yogacursus enkel zweverige types komen want de deelnemers zijn zeer gevarieerd:

Yoga voor iedereen

Zowel man als vrouw en van alle leeftijden, uit alle beroepsgroepen. De lessen worden in kleine groepen gegeven. Voor de oefeningen wordt veel tijd uitgetrokken. Ook word je geholpen bij de diverse houdingen, eventueel gecorrigeerd. Indien je iets niet kunt, is dat geen probleem. Ook is er zwangerschapsyoga, yoga voor 55 plussers, of yoga voor kinderen. Neem eens een proef yogales bij yoga in Twello Voorst  info@yogaberrydeventer.nl

Nog meer info over de yoga in Twello

TWELLOYOGALES