Twello yoga

Twello yoga voor minder stress

Twello yoga, al 35 jaar de weg van stress naar ontspanning

Twello yoga, stress , iedereen  heeft hoort het wel eens om zich heen!  Het wordt vaak verbonden met druk of problemen, enz. Wat is nu eigenlijk stress? Stress betekent letterlijk “spanning” of “druk” en is een natuurlijke reactie van je lichaam. Zonder stress kun je zelfs niet goed functioneren, er is zelfs een gezonde stressspanning. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gaat vluchten wanneer je schrikt van een tijger of natuurgeweld. Maar het laat je ook alert zijn, zodat je beter presteert bij een belangrijk examen. Twello yoga verzorgt al meer dan 30 jaar stress yoga.

Twello yoga voor pure ontspanning

VAN ONGEZONDE STRESS NAAR GEZONDE STRESS

Met stress is dus eigenlijk niets mis, zolang het je helpt om datgene te doen wat je wilt of moet doen. Door stress ontstaat ook bewustwording en kun je groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Je hoeft stress dus niet altijd uit de weg te gaan. Maar wanneer stress de overhand krijgt zal de boog dag en nacht gespannen staan (je slaapt waarschijnlijk ook niet goed meer). Door niet meer kunnen ontspannen, zullen er allerlei aandoeningen en klachten ontstaan, zowel geestelijk als lichamelijk. Bijvoorbeeld nek-, schouder- en rugklachten, slapeloosheid en geen energie meer hebben om de dag op een prettige wijze door te komen. Dan wordt het tijd om iets te gaan doen.

VOEL JE TEVEEL STRESS? WAT DOE JE DAN?

Vaak is het iemand uit je omgeving die na verloop van tijd signaleert dat je gestresst bent. Inmiddels ben je zelf al over je grenzen heen gegaan, zodat je het zelf niet eens meer in de gaten hebt. Stressspanning wordt als negatief ervaren en daar willen we graag en het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wanneer je op zoek gaat naar oplossingen, lijkt een pil van de huisarts de meest voor de hand liggende manier om het probleem op te lossen. Voor even waarschijnlijk, de kans is groot dat je klachten na verloop van tijd nog heftiger zullen terugkeren. Hoeveel beter zou het zijn om echt voor je zelf te kiezen en daadwerkelijk met jezelf aan de slag te gaan. Maar ook om de tijd te nemen je stress op een goede manier aan te pakken. Om daarna weer relaxter in het leven te staan.

Twello yoga ook met chakracursus
Twello yoga en chakra yoga

HATHA YOGA, VOEL HET VERSCHIL TUSSEN SPANNING EN ONTSPANNING!

Hatha Yoga heeft al lang bewezen een goed hulpmiddel te zijn tegen teveel spanning. Wanneer je yogaoefeningen doet, gaat je lichaam spanning en ontspanning voelen, iets wat je misschien al bent vergeten of nog niet eerder hebt ervaren.Tijdens de oefeningen ga je je spieren langer maken, je schouders en je rug gaan meer ontspannen. Hoe mooi is het dat je dan stress aan den lijve gaat herkennen. Want door herkenning van stress kun je leren beter te ontspannen.

Hoe ontvang je ontspanning bij Twello yoga

Twello yoga, bij stress krijg je een  korte of te snelle ademhaling.  Wanneer je snelle  ademhaling constant gejaagd is en er is ook nog stressspanning. Dan is de kans groot dat je er nog andere dingen bij krijgt, zoals angsten, rugklachten, slapeloosheid enz.. Kortom het ene domino stukje valt om en het hele kaartenhuis stort in. Bij Twello yoga ben je je bewust van de stress en daardoor kun je het loslaten. De yogaoefeningen, mantra’s, mudra’s en ademhalingsoefeningen helpen je om stress los te laten. Heb jij wel eens gehoord van de buikademhaling?  Bij de buikademhaling krijg je een diepe ontspannen ademhaling.  Door de buikademhaling ga je meer rust en ruimte ervaren, een goede aanpak voor een gespannen lichaam. Omdat er ook een yogales is is in Twello van 21.00 uur tot 22.00 uur, kun je na de yogales meteen fijn ontspannen naar bed.

DE BUIKADEMHALING, EEN YOGA GEHEIM

De buikademhaling is een wonderbaarlijke ademhalingstechniek om je rust en evenwicht te geven. Bij mij volg je in Twello en omgeving yogalessen, waarbij yogaoefeningen gecombineerd worden met de buikademhaling. Deze  yoga bij de Twelloyogalessen kan er voor zorgen dat je minder gespannen bent, je klachten verdwijnen,  lekkerder in je vel gaat zitten en weer vol energie in het leven gaat staan! Deze vorm van yoga waarbij de yogahoudingen, het bewustzijn en de ademhaling gecombineerd worden heb ik in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld.

Twello yoga, al 30 jaar een begrip

Er zijn veel vormen van yoga waarbij je de SPANNING te lijf gaat.

YOGAVORMEN BIJ TWELLO YOGA

Er is niet alleen hatha yoga bij Twello yoga, maar ook yoga privélessen, backmitrayogalessen, zwangerschapsyogales en wateryoga. Kijk eens voor wateryogales gegeven door Twello yoga in zwembad De Schaeck in Twello.

Gemakkelijk een yogales in te halen bij Twello Yoga

Twello yoga zit in Twello en omgeving. Een yogales is in te halen in Terwolde, De worp in Deventer en ook in Epse. In Epse is de yoga in een kerk, een hele mooie sfeervolle plek voor yoga. Er zij op de dinsdagavond 2 yogalessen bij Twello yoga. Om 19.45uur kun je terecht maar ook om 21.00 uur. Dit laatste uur wordt veel gebruikt door mensen die lekker willen slapen na de yogales. Natuurlijk is er voor elke yogavorm een gratis proefles bij yoga in Twello.

GUN JEZELF ANTI STRESS YOGA MET EEN GRATIS PROEFLES BIJ TWELLO YOGA