Twello herfstdip yoga

Twello herfstdip yoga voor meer energie

Twello herfstdip yoga, een verdieping in donkere tijden. Wanneer de dagen weer korter worden en we minder zonlicht ontvangen kun je je ook wat anders voelen. Heb je meer slaap nodig, komt er een depressief gevoel over je heen of krijg je een korter lontje? probeer dan eens de Twello herfstdip yoga.

Twello Herfstdip yoga en de liefde bij yoga
Ook in Twello herfstdip yoga

Herfstdip yogatips

Buiten de yogalessen om kun je zelf ook veel doen om de herfstdip te verminderen of tegen te gaan.

  1. Zoek naast de Twello herfstdip yoga een actieve manier van bewegen op, zwemmen, eindje hardlopen, enz.
  2. Kies voor een ontspannende winteractiviteit, lezen, handwerken of mooie spirituele dvd’s bekijken.
  3. Maak van het koken een feestje, ieder weekend een leuk gerecht samen met mensen bereiden. Zoek wat meer sociale contacten op.
  4. De sauna is heel geschikt voor de winter, geef je immuunsysteem een oppepper.
  5. Probeer wat meer uren te slapen.

Twello herfstdip yoga herfstdip en de adem

Omdat we wat meer zitten en minder bewegen zijn de yogahoudingen heel goed om de adem bewust intenser te maken. We hebben drie ademruimten: borstademhaling, flankademhaling en buikademhaling. De buikademhaling wordt minder vaak gebruikt bij de Deventer herfstdip yoga. Met yoga maken we die buikademhaling dus krachtiger en daarom kun je je goed ontspannen in de herfst. Omdat je in de zomer meer buiten bent, slaap je door lichamelijke inspanning vaak beter. Met yogaoefeningen zorgen we er voor dat door een bewuste ademhaling je ook goed slaapt.

Twello herfstdip yoga
Ga de winter goed in met de herfstdip yoga

Twello herfstdip yoga en de chakra’s

In september start er dus elk jaar weer een chakra yoga cursus. Tien weken lang zijn we ons bewust van de chakra energieën. Deze cursus is een combinatie van theorie, elke week ontvang je informatie per email, en de yogaoefeningen.  De yogaoefeningen  passen bij het desbetreffende chakra. Deze combinatie van theorie en praktijk geeft je inzicht in jouw energiehuishouding. Deze lessen zijn uitermate geschikt als herfstdip yoga.

herfstdip en yoga gaan goed samen

Twello  yoga en verdieping

De herfst en de winter zijn dus uitermate geschikt voor yogaverdieping. Doe eens elke dag veel zonnegroeten of de vijf Tibetanen. Ook de yoga asana’s kun je eens wat langer aanhouden bij de Twello herfstdip yoga. Zelf lees ik dus wat meer de mooie yogaboeken. Niet de yogaboeken met yogaoefeningen maar boeken als: autobiografie van een yogi of de Swabhawat van Saswitha. Trakteer jezelf eens op wat privelessen yoga voor meer verdieping. Er zijn ook herfstdip yoga privélessen.