Torsie, yoga houding werkt op de organen

Torsie bij de yoga

Torsie, in de dertig jaar dat ik nu yogalessen verzorg, blijven de torsies heel bijzonder. Na een reeks torsies voel je goed in het lichaam de uitwerking. Niet alleen de rug voelt soepeler aan, maar ook in de ademhaling voel je het. De ademhaling wordt ruimer.

torsie voor de rug

Bijzondere yogatorsies

Je ziet veel dezelfde yogatorsies op internet, maar er zijn zoveel mogelijkheden. In dit blog een aantal torsies die niet moeilijk zijn en die je niet vaak ziet. Je kunt een staande torsie doen, een zittende, een liggende en zelfs eentje op je knieën.

 


torsies voor een ontspannen rug

 

torsie voor een ontspannen rug

 

Een yoga torsie en deze navoelen

Bij yoga gaat het dus niet om de prestatie, hoe ver kun je in de torsie. Yoga is dus een beleving. Het navoelen van een yoga torsie blijft bijzonder!


Yoga torsies voor een krachtige rug

Een yoga torsie voor je organen

Torsies hebben ook een gunstig effect op je organen. Je geeft druk en ontspanning aan je nieren, lever enz. Bij yogatorsies wringen we letterlijk de organen. Bij de ontspanning stroomt er weer zuurstofrijk bloed in de organen. Torsies werken goed door als detox.


 torsie bij de yoga

Torsies bij een yoga priveles

Bij een yoga priveles ontvang je dus  een yogales op maat. Zo kun je dus een uur lang yoga torsies gaan voelen bij een priveles.

Veel mensen willen een yogales op de tijd die hun het beste uit komt. Ook hoef je de deur niet uit, de yogadocent komt gewoon bij jou thuis.