Thuiskomen met yoga

Thuiskomen met yoga Berry

Wat gebeurd er wanneer je in je hoofd zit

Thuiskomen met yoga, vanmiddag werd ik geïnspireerd door John S. Hij moest vandaag voor de rechter komen omdat hij drie mensen had gedood. Zijn verweer was dat hij stemmen had in zijn hoofd en daar luisterde hui naar. John kwam verward over in de rechtszaal en je kon ook merken dat hij verward praatte. Maar hij wist dondersgoed dat een moord met voorbedachte rade meer gevangenisstraf geeft. Heel kien wist hij de vragen van de rechter hierover wist hij te ontwijken. Aan de ene kant een verwarde man maar de andere kant heel sluw hoe hij probeerde minder straf te krijgen. Veel mensen leven vanuit het hoofd en dat is vaak volgens de programma’s vanuit de opvoeding, de school en de kerk. Kortom het hoofd zit vol programma’s. Yoga is thuiskomen bij jezelf en uit je hoofd.

Leven vanuit je basis en thuiskomen met yoga

Wanneer je goed bewust bent van je bekken dan leef je vanuit een heel andere energie. Je hebt het meer over navoelen dan over nadenken. Door de energie in je bekken zit je dicht bij de energie die jou vertelt wat je echt nodig hebt. Thuiskomen met yoga is bekken yoga. Veel mensen die genieten van de bekkenyoga vertellen mij dan ook dat het hoofd rustiger aanvoelt. Vorige week vertelde een cursist mij nog “mijn hoofd liep vroeger veel over”.

De eerste drie chakra’s bij  het thuiskomen met yoga

Het eerste chakra, het muladhara chakra, zorgt ervoor dat je spanningen kunt laten afvloeien en dat je in de realiteit staat. Al een mooi beging om thuiskomen met yoga te voelen. Het tweede chakra maakt jou bewust van je gevoelens je seksualiteit. Je komt nog dichter bij jezelf. Het derde chakra zorgt ervoor de je beslissingen neemt die je energie geven i.p.v dat het je energie kost.

De adem bij het thuiskomen

We zijn ons altijd bewust van de adem bij yoga. Maar de adem brengt je dichter bij jezelf en je gevoel. Rebirthen is een mooie methode hiervoor.

ER ZIJN VELE YOGAWEGEN OM THUIS TE KOMEN BIJ JEZELF