Therapeutische wateryoga

Therapeutische wateryoga, yoga ontspanning

Waarom therapeutische wateryoga

Therapeutische wateryoga, intussen verzorg ik al 7 jaar wateryoga in zwembad De Schaeck in Twello. Maar nu is er ook speciale wateryoga. Door het water wijn de bewegingen veel gemakkelijker. Ook in combinatie met de hulpmiddelen is er veel mogelijk.  Bij reuma, fybromyalgie en veel andere ziekten is bewegen zonder belasting heel goed voor het lichaam.

Wanneer therapeutische water yoga?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor Therapeutische wateryoga. Samen bepalen we de dag en tijdstip. Er is veel mogelijk in zwembad De Schaeck. Zo kun je met rolstoel het water in. Er zijn veel hulpmiddelen. De yoga ontspanning in een extra verrassing bin deze vorm van water yoga.

therapeutische wateryoga

Therapeutische wateryoga op maat

De eerste therapeutischewateryogales  is een gratis proefles. We kijken en bespreken samen de mogelijkheden.  Daarna koop je een knipkaart van 10 keer. De prijs van het zwemkaartje is  inclusief. Je kunt de therapeutische wateryoga ook combineren met stoelyoga en andere yogavormen. Je kunt je knipkaart ook hiervoor gebruiken.

Therapeutische wateryoga
Elke week wateryoga in zwembad De Schaeck

Wie is de Therapeutische wateryoga therapeut?

Berry Steenbruggen begon zijn carrière bij een grote computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg hij door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en zocht naar oefeningen om te kunnen ontspannen.

De yogawereld en Therapeutische wateryoga

Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en ontdekte dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Hij begon met het volgen van yogalessen en kwam erachter dat hoe meer hij die volgde, hoe beter hij zich ging voelen. Berry vond verdieping in yoga door onder andere meditatie, kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. Later ging hij zich specialiseren in wateryoga, yoga privelessen, stoelyoga en therapeutischeyoga. Yoga kent een holistische aanpak.