Tenenlezen en ontspanning

Tenenlezen en ontspanning, voel het!

Tenenlezen

Tenenlezen en ontspanning, regelmatig zit ik, Berry Steenbruggen (yogadocent in Deventer) regelmatig op mooie plekken in Nederland om je tenen te lezen, je te laten genieten van een voetmassage of een privé yogales.

Wat is er mooier dan op blote voeten over een blotevoetenpad te lopen, een voetmassage te ontvangen, yoga te ervaren en je tenen te laten lezen? Stap in de wereld van mijn  ontspanning! Het is een programma op maat! Dus jij geeft aan hoe de sessie eruit ziet.

Wat is Tenenlezen?

Stiekem in de zomer, wanneer mensen veel sandalen dragen de,  de tenen van anderen bekijken om te ontdekken wat iemands karakter, gedrag en emoties zijn? Dat kan! Je kunt tenenlezen. De stand en de vorm van tenen zeggen veel over een persoon.

Tenenlezen  ontspanning samen met yoga combineren.

De vorm van je tenen staat dus vast. Daar ben je mee geboren en die kun je niet veranderen. De stand van je tenen daarentegen verandert wel door prikkels van buitenaf. Het zegt iets over je gedrag. De linkervoet staat voor de vrouwelijke kant: emoties, gevoel, creativiteit, liefde en seks en vertrouwen. De rechtervoet staat voor mannelijke eigenschappen: vreugde, ambitie, actie, gehechtheid en onzekerheid en angst. De vorm van de teen, in verhouding tot de andere tenen, geeft aan in welke mate de eigenschap aanwezig is. Zo geeft een stevige teen aan dat de karaktertrek sterk vertegenwoordigd is. De stand van de tenen laat zien hoe die eigenschappen zich hebben ontwikkeld in de loop van je leven.

Kijk zelf maar eens aan de hand van een aantal voorbeelden of de karakterbeschrijving op basis van een teenanalyse klopt:

Zelfkennis d.m.v. je tenen

Tenenlezen en ontspanning en zien dat:

 • Heb je dus aflopende tenen, dan houd je van structuur en ben je een stabiel en rustig persoon
 • Een lange tweede teen betekent dat iemand ambitieus is
 • Een forse grote teen vertelt dat je een sterk verbaal vermogen hebt
 • Ruimte tussen tenen betekent vertraging, weloverwogenheid
 • Als de grote teen en de tweede teen een eindje van elkaar af staan, dan vind je het lastig om direct op dingen te reageren
 • Iemand met ronde tenen is tactisch en vriendelijk
 • Iemand met hoekige tenen is dus recht voor z’n raap
 • Horizontale ribbels op je teennagels wijzen op emotionele gebeurtenissen in de afgelopen periode
 • De kleine teen van de rechtervoet staat voor angst en onzekerheid. Is deze teen verstopt onder de vorige dan is er sprake van onzekerheid en laat je niet direct alles zien.
 • Hoe rechter je kleine teen van je linkervoet is, hoe meer vertrouwen je in de toekomst hebt
 • Staan al je tenen zonder ruimte tegen elkaar? Dan reageer je heel direct, zonder na te denken. Je hebt je hart op de tong en je bent spontaan.
 • Een naar rechts afwijkende teen laat zien dat het verleden geen rol meer speelt.

In de 30 jaar dat ik dus yoga verzorg in Deventer Twello Terwolde en Epse heb ik mij ook gespecialiseerd in het tenenlezen. Dit combineer ik met yoga adviezen. Kom eens langs en laat je verrassen. Tenenlezen Vlieland kun je op bestelling laten komen naar Vlieland wanneer je met een groep een leuke activiteit wilt.

Yoga in Deventer en omgeving en tenenlezen 

Ik verzorg al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.