tandarts yoga

Tandarts yoga in de tandartsstoel

Ook yoga bij de tandarts?

Tandarts yoga klinkt je misschien wat vreemd in de oren. Een goede vriendin werkt in een tandartsenpraktijk en komt wekelijks wat tegen wat te maken heeft met angst, verwaarlozing van het lichaam of met geld. Regelmatig komen mensen met kiespijn en dan blijkt dat ze jaren lang nooit voor controle zijn geweest. De smoesjes kent ze nu al, door corona kon ik niet, ik ben het vergeten of ik dacht dat ik een oproep zou ontvangen. We gaan samen eens ontdekken de relatie tussen de tandarts, je gebit en yoga.

Tandarts yoga en het muladhara chakra

Je eerste chakra energie zorgt ervoor dat je goed voor je lichaam zorgt. Wanneer je niet goed voor je tanden zorgt dat kan dit grote gevolgen hebben,. Bijna elk jaar zien ze in de tandartspraktijk dat een bacterie uit de mond op de hartkleppen terecht komt. Dit kan grote consequenties hebben. De tandartsyoga maakt je bewust dat het verwaarlozen van je gebit ook consequenties kan hebben op de rest van je lichaam.

Angst en tandartsyoga

Er zijn momenteel al tandartspraktijken die zich hebben gespecialiseerd in cliënten met angst. Ik heb wat onderzoek gedaan en angst voor de tandarts komt in iedere bevolkingsgroep voor. Bij de tandarts yoga praat je over je angsten. Je geeft duidelijk aan bij je tandarts dat je angstig bent. Veel tandartsen hebben wel een bijscholing gedaan hoe hier mee om te gaan. Gebruik altijd de buikademhaling bij angst.

Tandarts yoga van angst naar uitdaging

Zelf ga ik altijd met plezier naar de tandarts. Vaak hoor ik al bij een behandeling “mijnheer Steenbruggen zullen we u verdoven”. Mijn antwoord is dan standaard “graag zo goedkoop mogelijk”. Het blijft interessant om met yoga een verdoving niet te gebruiken. Dit doe ik met goed overleg met de tandarts. De gedachte dat een verdoving altijd nog kan. Goed het lichaam te aarden en te ontspannen. De buikademhaling verhoogt de pijngrens.

Mail mij eens wanneer je met plezier naar de tandarts gaat door de tandarts yoga.