zome

Swadhisthana chakra en het voelen

Swadhisthana chakra energie, van lichaam naar voelen

Swadhisthana chakra energie, de afgelopen tijd hebben we ons gericht op het eerste chakra.  Bij het eerste chakra waren we dus aan het aarden, veiligheid en stilte stonden centraal. We zijn ons dus  bewust geworden van het lichaam door naar binnen te keren met het doen van yin yoga. Door langer in een houding te blijven, konden we dichter bij onszelf komen en ons lichaam voelen. Zouden we met de bewustwording van het lichaam het gevoel kunnen stimuleren?Het eerste chakra leert ons met de gevoelens van het tweede chakra om te kunnen gaan, denk aan Ganesha.

Swadhisthana chakra en yoga

Deze week zullen we dus aandacht besteden aan het tweede chakra.  Het swadhisthana chakra, waarbij we een sprong van het lichaam naar het voelen gaan maken. Het tweede chakra staat voor voelen en verbinding, creatief, relaties en seksualiteit.

swadhisthana chakra

Het eerste chakra staat  dus voor verbinding met de natuur, wanneer je veel wandelt. Je maakt het tweede chakra sterker door te gaan voelen? Denken geeft onrust, we worden afgeleid en krijgen niet de kans naar binnen te keren en  het lichaam te voelen. Werkt je eerste chakra niet goed, heb je een slechte dag en zou je het liefst de hele dag in bed blijven? Wellicht zou je het tij kunnen keren door lekker te gaan zwemmen, het water dus te voelen en hierdoor je Swadhisthana chakra dus te kunnen versterken.

WAT GAAN WE DOEN BIJ DE YOGA

We gaan in deze yogales dus veel oefeningen doen met het bekken en de rug. Bij het kantelen van het bekken en het maken van een holle en bolle rug voelen we de adem dieper in het bekken en komt er ruimte. Speciaal voor het Swadhisthana chakra verzorg ik dus de wateryoga in Twello. Het eerste chakra is het element aarde en het tweede chakra is het element water.

wateryogadeventer