stresstest

Stresstest financieel of mentaal?

Financiële stresstest

Stresstest, vanochtend hoorde ik op het nieuws dat onze regering een onderzoek instelt hoe het is gesteld met de financiën  van de Nederlanders. Door een  financiëlestresstest wil men zien of we in staat zijn om financiële tegenslagen op te kunnen opvangen. Toen de prijzen van energie omhoog gingen in maart 2022 konden veel mensen in augustus 2022 al niet meer hun energierekening betalen. Helaas kijkt de overheid alleen maar naar de materiële kant. Bij de yoga houden we de stresstest voor lichaam en geest ook in de gaten

Yoga stresstest

Het lichaam liegt nooit. Bij teveel stress dan geeft het lichaam signalen. Je slaapt minder, eerder geïrriteerd of snel moe. Een yogadocent heeft in een gesprek van een halfuur al in de gaten hoe het zit met je stress en wat de oplossingen zijn. Als yogadocent kijk ik altijd naar de ademhaling en naar de schouders. Daar is de stress al snel zichtbaar. Ook de houding van iemand zegt veel. Zit je op het puntje van de stoel of lekker ver in de stoel met de rugleuning tegen de rug aan?

Balans met de stresstest

Samen kijken we waar en hoe de stress in lichaam en geest zit. Dan wordt er een plan van aanpak gemaakt. Bij de yoga hebben we veel “gereedschappen” om de stress aan te pakken. Dat kunnen yogaademhalingsoefeningen zijn maar ook bepaalde yogahoudingen. In de afgelopen jaren heb ik honderden yogavideo’s gemaakt en de verborgen links krijg je mee naar huis om daar ook te oefenen.

Na de yogastresstest een persoonlijke aanpak

Ieder mens reageert anders bij stress en de stresstest valt dan ook bij ieder mens anders uit. Samen maken we een persoonlijke aanpak. De yoga stresstest is gratis. De aanpak kan thuis met de yogavideo’s, in privé-yogalessen of in groepsyogalessen.

Het resultaat

Het mooie van de yoga-stresstest is dat deze ook doorwerkt in de financiële test. Wanneer jij lekker in je vel zit dan kun je ook beter je financiën overzien.