stress yoga

Stress yoga in Deventer en Twello

Stress yoga

Stress yoga, natuurlijk heeft iedereen er wel eens last van! Maar wat is het nu eigenlijk? Stress betekent letterlijk “spanning” of “druk” en is een natuurlijke reactie van je lichaam. Zonder stress kun je zelfs niet goed functioneren. Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gaat vluchten wanneer je schrikt van een tijger of natuurgeweld. Maar het laat je ook alert zijn, zodat je beter presteert bij een belangrijk examen.

STRESS YOGA

Met stress is dus eigenlijk niets mis, zolang het je helpt om datgene te doen wat je wilt of moet doen. Door stress ontstaat ook bewustwording en kun je groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Je hoeft stress dus niet altijd uit de weg te gaan. Maar wanneer stress de overhand krijgt zal de boog dag en nacht gespannen staan (je slaapt waarschijnlijk ook niet goed meer). Door niet meer kunnen ontspannen, zullen er allerlei aandoeningen en klachten ontstaan, zowel geestelijk als lichamelijk. Bijvoorbeeld nek-, schouder en rugklachten, slapeloosheid en geen energie meer hebben om de dag op een prettige wijze door te komen. Dan wordt het tijd om iets te gaan doen. Stress yoga werkt holistisch.

TEVEEL STRESS, WAT NU?

Vaak is het iemand uit je omgeving die na verloop van tijd signaleert dat je gestrest bent. Inmiddels ben je zelf al over je grenzen heen gegaan, zodat je het zelf niet eens meer in de gaten hebt. Stress wordt als negatief ervaren en daar willen we graag en het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wanneer je op zoek gaat naar oplossingen, lijkt een pil van de huisarts de meest voor de hand liggende manier om het probleem op te lossen. Voor even waarschijnlijk, de kans is groot dat je klachten na verloop van tijd nog heftiger zullen terugkeren. Hoeveel beter zou het zijn om echt voor je zelf te kiezen en daadwerkelijk met jezelf aan de slag te gaan. Maar ook om de tijd te nemen je stress op een goede manier aan te pakken. Om daarna weer relaxter in het leven te staan.

"<yoastmark

YOGA, VOEL HET VERSCHIL TUSSEN SPANNING EN ONTSPANNING!

Yoga heeft al lang bewezen een goed hulpmiddel te zijn tegen teveel stress.
Wanneer je yogaoefeningen doet, gaat je lichaam spanning en ontspanning voelen, iets wat je misschien al bent vergeten of nog niet eerder hebt ervaren.Tijdens de oefeningen ga je je spieren langer maken, je schouders en je rug gaan meer ontspannen. Hoe mooi is het dat je dan stress aan den lijve gaat herkennen. Want door herkenning van stress kun je leren beter te ontspannen.

STRESS YOGA EN ADEMHALING, MET TWEE HANDEN OP ÉÉN BUIK

Stress kan de oorzaak zijn van een korte of te snelle ademhaling, maar het omgekeerde kan ook. Wanneer je ademhaling constant gejaagd is, is de kans groot dat je gestrest raakt. Kortom het kip of et ei verhaal Veel mensen hebben nog nooit gehoord van de buikademhaling, laat staan dat ze weten hoe het gaat. Door de buikademhaling ga je meer rust en ruimte ervaren, een goede aanpak voor je stress. De buikademhaling is een wonderbaarlijke ademhalingstechniek om je rust en evenwicht te geven. Bij mij volg je yogalessen, waarbij yogaoefeningen gecombineerd worden met de buikademhaling. Deze stress yoga kan er voor zorgen dat je minder gespannen bent, je klachten verdwijnen,  lekkerder in je vel gaat zitten en weer vol energie in het leven gaat staan! Er zijn veel vormen van yoga waarbij je de stress te lijf gaat, kijk eens op

YOGAVORMEN

GUN JEZELF STRESS YOGA MET EEN GRATIS PROEFLES

Er zijn yogalessen in Deventer, Twello, Terwolde en Epse. In Epse is er zelfs yoga in een mooi kerkje. Een yogales is gemakkelijk in te halen omdat er 2 a 3 yogalessen zijn per dag op verschillende plekken.