stress en spanning

Stress en spanning bewust voelen en loslaten

Stress en spanning, ga het niet uit de weg

Stress en spanning, wij hebben er zelfs pilletjes voor om het te dempen. Ook bestaat de stresstherapie of de ontspanningstherapie. Maar dit alles is alleen maar symptoombestrijding. Door bewust te worden van stress en spanning pak je de oorzaak aan. We worden ons bewust dat stress, de adem, loslaten en spierspanningen met elkaar te maken hebben. Wanneer je door yoga gaat naar de stilte in jezelf en je maakt contact met de stress en spanningen zoals je een vriend ontmoet, dan ontstaat er genezing.

Stress, loslaten door bewustwording

stress en spanning loslaten

Veel spanningen kun je niet loslaten omdat je ze niet in de gaten hebt. Hoeveel mensen lopen niet met opgetrokken schouders of liggen in de nacht te knarsetanden, terwijl ze dit niet in de gaten hebben. Wanneer je bewust voelt dat je de hele dag met gebalde vuisten loopt dan ontspan je tocht die handen? Tussen voelen en loslaten zit toch niets tussen? Zelfs geen denken of therapie.

Een holistische aanpak bij stress en spanning

Met yoga zijn we ons bewust van het lichaam, de adem, de gevoelens en zelfs het denken. Dit bewustzijn brengt ons in het hier en nu en dat is een heel andere aanpak dan therapie. Het aanpakken van stress en spanning bij yogaberry is een holistische aanpak.

Het holistische bewustzijn

Door yoga worden we ons er van bewust dat stress en spanning in relatie staan met de adem, onze gevoelens en zelfs het denken. In een yogales gebruiken we yogaoefeningen, mudra’s, ademhalingsoefeningen en mantra’s om ons bewust te worden van dit hele holistische systeem.

Een yogadocent met meer dan 30 jaar leservaring begeleidt je

Yogadocent Berry Steenbruggen heeft de afgelopen 30 jaar op alle fronten blokkades aangepakt met yoga. Zo verzorgt hij stoelyoga bij ouderen met stress, geeft hij yogalessen in de verslaafdenzorg, maar ook zwangeren met stress en spanningen worden begeleid door hem. In de priveyogalessen wordt er op maat stressmanagement gegeven, ook in het bedrijfsleven.