stoelyoga in Deventer

Stoelyoga voor ouderen, bedrijven en priveles

 

Stoel yoga is altijd een rustige en toegankelijke vorm van yoga.  Yoga op de stoel wordt  dus staand naast of zittend op een stoel  beoefend. Mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen altijd mee doen.  Door de stoel  profiteren ze dus van de voordelen van yoga. Stoelyoga is dus ook geschikt voor ouderen waarbij het oefenen op de mat niet meer mogelijk is. Bij de stoelyoga word je je  bewuster van de houding, wat hoofdpijn zou kunnen verminderen.

Stoelyoga

Stoelyoga is er bovendien ook voor mensen die enigszins  vanwege gezondheidsredenen minder lichamelijke souplesse en uithoudingsvermogen ervaren.

Plezier in stoelyoga

Plezier in het bewegen en creatief omgaan met deze mogelijkheden zijn dus altijd de uitgangspunten bij de yogastoel. Door met aandacht en langzaam te bewegen leren we ons lichaam beter kennen. We verkennen samen de mogelijkheden die op dat moment wel aanwezig zijn.

De stoelyogalessen bestaan dus altijd uit rek- en strekoefeningen. Er wordt aandacht besteed aan het soepel houden van de rug en de gewrichten. Het concentratievermogen wordt versterkt. Er wordt aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Na de stoelyoga  voelen de meeste mensen zich altijd rustig en ontspannen en ervaren meer gemak en comfort in hun lichaam!

Lees meer..

Wie is Berry Steenbruggen

Berry Steenbruggen begon zijn carrière bij een grote computerfabrikant en zat toen al veel in een stoel. Maar had nog nooit gehoord van stoelyoga. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg hij door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en problemen met de spijsvertering en zocht naar oefeningen om te kunnen ontspannen. Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en ontdekte dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. In de yogagroep in Gorssel werden de cursisten ouder en werd de “gewone yoga” stoelyoga. Hij had toen nog niet in de gaten dat stoel yoga zo populair zou worden. Intussen verzorgt hij al meer dan 20 jaar stoelyoga.