stoelyoga in Deventer

Stoelyoga

Stoelyoga is altijd een rustige en toegankelijke vorm van yoga.  Yoga op de stoel wordt  dus staand naast of zittend op een stoel  beoefend. Mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen altijd mee doen.  Door de stoel  profiteren ze dus van de voordelen van yoga. Stoel yoga is dus ook geschikt voor ouderen waarbij het oefenen op de mat niet meer mogelijk is. Bij de stoelyoga word je je  bewuster van de houding, wat hoofdpijn zou kunnen verminderen.

Stoelyoga

Stoelyoga is er dus bovendien ook voor mensen die enigszins  vanwege gezondheidsredenen minder lichamelijke souplesse en uithoudingsvermogen ervaren.

Plezier in stoel yoga

Plezier in het bewegen en creatief omgaan met deze mogelijkheden zijn dus altijd de uitgangspunten van de yoga op de stoel. Door met aandacht en langzaam te bewegen leren we ons lichaam beter kennen. We verkennen samen de mogelijkheden die op dat moment wel aanwezig zijn.

De lessen bestaan dus altijd uit rek- en strekoefeningen. Er wordt aandacht besteed aan het soepel houden van de rug en de gewrichten. Het concentratievermogen wordt versterkt. Er wordt aandacht besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Na de les voelen de meeste mensen zich altijd rustig en ontspannen en ervaren meer gemak en comfort in hun lichaam!

Lees meer..