stoelyoga bij zorginstellingen

Stoelyoga bij zorginstellingen, pure ontspanning

Stoelyoga bij zorginstellingen in Deventer, zittend ontspannen

Stoelyoga bij zorginstellingen, een twintig jaar geleden begon ik met stoelyoga in de gemeente Gorssel. Momenteel is de stoelyoga aardig ingeburgerd. De laatste jaren kom ik nu ook bij zorginstellingen. Deze instellingen kunnen zich nu profileren met stoelyoga in huis.

Voor iedereen een yogavorm bij yogaberry

Stoelyoga bij zorginstellingen, bij yoga door Berry Steenbruggen is er voor iedereen een yogavorm. Zo is er wateryoga meditatie yoga, ouderenyoga en chakra yoga. Nu kun je ook genieten van stoel yoga in Deventer. Elke maandagochtend om 10 uur ben je welkom in Thomas Wildey aan de J.P. Thijsseweg voor een stoelyogales. Lukt door welke omstandigheid de “gewone yoga” niet meer dan is de stoelyoga een oplossing. Stoelyoga is er voor jong en oud.

Stoel yoga bij zorginstellingen, wat is dat?

Yoga is het bewust worden van  lichaam en geest. Wanneer we bij de “gewone hathayoga” soms worden afgeleid door ongemakken , bij de stoelyoga is dit niet het geval . Door zittend yoga te doen kom je de beperkingen van het zitten op de grond niet tegen. Ook doen we geen staande yogaoefeningen. Elke week zijn we ons bewust van een mooi stoelyogathema. De ene week  zijn we ons bewust van de ademhaling, dan weer eens van de benen, enz. bij de stoelyoga bij zorginstellingen.

Slapen in de stoel mag bij stoelyoga voor zorginstellingen

Kortom het hele lichaam krijgt een 10.000 km beurt en aandacht bij de stoelyoga in Deventer en omgeving. Aan het einde van de stoelyogales is er altijd een korte ontspanning. Buiten het thema om gebruiken we elke week in de yogales de schouders, de rug, de benen, de nekspieren en de voeten. Kortom het hele lichaam krijgt een 10.000 km beurt! Stoelyoga bij zorginstellingen heeft vele voordelen. Bij dementie is het belangrijk dat de zintuigen geprikkeld worden en dat is een onderdeel bij de yoga voor zorginstellingen. Ook hebben de bewoners ontspanning in hun eigen vertrouwde omgeving.

 

 

stoelyoga zorginstellingen
stoelyoga op maat bij zorginstellingen

Berry Steenbruggen en stoelyoga Deventer

Berry Steenbruggen of ook wel yogaberry verzorgt al meer dan 25 jaar stoelyogalessen. Ook in verzorgingshuizen geeft hij stoelyoga, zoals in Villa Molenenk.  Berry geeft verder fulltime yoga in Deventer, Twello, Terwolde en Epse.  Zijn yogalessen zijn een begrip in Deventer vanwege de ontspanning. Ook geeft Berry privélessen op maat. Yogaberry reist regelmatig af naar India voor bijscholing. Stoelyoga bij zorginstellingen biedt een compleet yogapakket aan op maat.

stoelyogales

Stoelyoga bij zorginstellingen, een uurtje ontspannen in huiselijke sfeer

 

stoelyoga huiselijk

Bij de Stoelyoga bij zorginstellingen  voelen we ons snel thuis, omdat het in een huiselijke sfeer gegeven wordt. Ook drinken we na de yogales nog  gezellig een kop thee samen. De ruimte voor de stoelyogalessen is gemakkelijk te bereiken, ook met rolstoel of rollator. Kortom u voelt zich snel thuis bij de stoel yoga in Deventer. Stoelyoga Deventer is een yogales op maat omdat er wordt les gegeven in kleine groepen. Stoelyoga bij zorginstellingen is bijna hetzelfde als de gewone stoelyoga. De wensen van de zorginstelling worden natuurlijk betrokken in de yogales.

stoelyoga