stilte concert

Stilte yoga Twello, vindt de stilte

Stilte yoga, voor de stilte ga je bij jezelf naar binnen toe

stilte yoga in Deventer en omgeving

Stilte yoga, wat is het?

Stilte yoga Twello, vandaag, wanneer ik dit blog schrijf, is het 4 mei en dan zijn we even stil om 20.00 uur. Zelfs die stilte komt dit jaar in het gedrang, met een actiegroep die deze stilte wil doorbreken. In stilte gebeurt zoveel, het gaat voorbij het denken en praten. Stiltemomenten zijn er op vele manieren zoals de stilte tussen twee geluiden, maar ook de stilte tussen twee gedachten. Ons denken houdt van uitdagingen en beweging, maar meditatie en even stil zijn brengt je in het hier en nu. Dat is ook de kracht van de stilte, dat hier en nu. Dan worden de prikkels uit de maatschappij verwerkt en komen er gedachten op uit het niets die misschien wel heel veel kunnen betekenen.

Stilte yoga, hoe?

Bij yoga brengen we de blik naar binnen en in de yogaruimte is niet veel aan afleiding. Bij yoga hebben we aandacht voor de stilte in het lichaam en zijn we ons bewust van het lichaam, de adem en onze gevoelens, dit zorgt ervoor dat je de stilte weer gaat ervaren. Door je bewust te zijn van de adem komt er ook rust over je heen. De laatste 15 minuten in een yogales zijn er om stiltemomenten te voelen.  We zijn ons eerst bewust van het stille lichaam, dan van de rustige adem en op het laatst van de ruimte/stilte tussen de gedachten.

Stilteyoga Twello, goed tegen de prikkels

In deze maatschappij ontvangen we heel veel “prikkels”. Denk maar eens aan je telefoon waar je misschien wel drie a vier keer per dag op kijkt, de televisie, de radio, het verkeer, enz. enz. De stilte zorgt er voor dat je deze prikkels verwerkt. Hoe is de balans in jouw leven tussen prikkels en stilte en rust? Vaak merk je ook wanneer je vanuit die prikkels in de stilte komt dat  de golven van gedachten en onrust langzaam tot bedaren komen. Het kost tijdens een vakantie soms wel dagen voordat je je weer kunt concentreren op een boek.  Bij yoga zijn we ons hiervan bewust en meer doen we niet.

stilte yoga in Deventer en omgeving

Stilteyoga Twello is thuiskomen bij jezelf

Door al die prikkels leven we zoals het “hoort”en verliezen we onze identiteit. In stilte ervaar je weer je eigen innerlijke kracht. Je gaat weer leven vanuit je eigen energie en die is grenzeloos. Als yogadocent heb ik een creatief beroep en in stilte komen vaak de mooiste ideeën op voor een yogales of om te schrijven in dit blog. Soms heb ik het idee dat “ik” niet schrijf, maar dar er geschreven wordt. Elke donderdag is er een yogales van 20.00 uur tot 21.30 uur waarin we mediteren in stilte.

Ik hoop dat de traditie van stilte bij 4 mei niet verloren gaat.

stilte yoga Twello

Waar stilte yoga Twello?

In gebouw Irene kun je achter de kerk genieten van de stilte yoga.

Ervaar eens stilte yoga met een gratis proefles. Kijk eens onder yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Gorssel en  Deventer yoga en voeg het woordje Berry toe bij google.