spirituele yoga reizen

Spirituele yoga reizen voor innerlijke rijkdom

Spirituele yoga reizen zijn momenteel een taboe. Als yogadocent wordt ik vaak aangesproken op de reizen naar india en Bali. Intussen zit ik bijna met een rood hoofd van schaamte op de bank. Maar gelukkig waren mijn eerste spirituele reizen al in 1991 met als hoogtepunt een half jaar door India reizen. Vaak hoor ik “je hoeft de deur niet uit” om dicht bij jezelf te komen. Zo heb ik dat niet ervaren. De goeroes in de wereld en de ashrams hebben mij wel geholpen om het innerlijk licht te ervaren.

Spirituele yoga reizen in India

De afgelopen 35 jaar ben ik 16 keer naar India gereisd. Hierbij een kleine impressie. De meeste indrukken waren wel de ashram van Amma in Kerala, de ashram van Sai Baba, de tempels in India, Ellora en Ajanta, Rishikesh en natuurlijk de mensen in India. Wanneer je daar in de winkel staat dan heb je het al snel over de heilige boeken in India of de heilige plekken zoals Kanyakumari en Madurai. De spirituele yoga reizen brengen je dan ook vaak op bovenstaande plekken.

spirituele yoga reizen
Ellora en spirituel yogareizen

Yoga en spiritueleyogareizen

Wanneer je aan yoga doet dan komt al snel de interesse voor India. De meesten hebben een haat en liefdesrelatie met het land. Ik heb in India ook de vreemdste parasieten en ziektes opgelopen. Maar nog steeds trekt India mij weer. Vooral de cultuurshock met vreemde curries, heilige koeien op straat raken mij nog steeds bij de spirituele yoga reizen.

Spirituele reizen buiten India

De spirituele yoga reizen binnen Europa hebben mij ook veel gegeven. De tempel van Hera op Samos, Athene, de extersteiner, de hunebedden in Drente en Stonehenge zijn plekken waar je zelfs de leylijnen op kunt zoeken.