Spirituele reis Thessaloniki

Spirituele reis Thessaloniki, wat doet de yoga daar?

Mijn eerste spirituele ervaringen

Ik kom uit een gereformeerd gezin. Ondanks dat ik al 35 jaar yogadocent ben is dat nooit een item geweest. Nog steeds kijk ik goed terug op deze eerste spirituele opleiding. Wanneer de dominee het had over liefde, vergeving of Johannes 1 vers 1 dan zat ik rechtop in de kerkbanken. In juli 2022 reis is af naar de spirituele stad Thessaloniki. De brieven van Paulus aan Thessaloniki hebben mij altijd geboeid en hebben mij zelfs geraakt in coronatijd. Hoe werd Paulus geholpen door zijn gemeente in Thessaloniki en hoe ben ik geholpen door mijn omgeving in 2020 en 2021. Bij de spirituele reis Thessaloniki komen de yoga en de bijbel mooi bij elkaar.

Spirituele reis Thessaloniki

Yoga in Thessaloniki

Thessaloniki is een zeer oude stad. Als yogi ben ik benieuwd of die sfeer nog te voelen is. Hoe voelt het om daar je yogaoefeningen te doen. Yoga op plekken die doordrenkt zijn van spiritualiteit. Door yoga word je gevoeliger en die gevoeligheid komt goed van pas in Thessaloniki. De wichelroede gaat natuurlijk mee naar Griekenland. Kortom, de spirituele reis Thessaloniki wordt een reis van veel voelen.

Meditatie tijdens de spirituele reis Thessaloniki

Bij yoga hoort natuurlijk mediteren. Wanneer je je denken stil zet of vermindert dan sta je open voor wat er is tussen hemel en aarde. Tijdens elke spirituele reis, waar deze ook is, mediteer ik in de kerken, tempels en moskeeën. In zo’n gebouw is geleefd met begrafenissen, trouwerijen en daar is gezongen en gebeden. Een plek die uitnodigt om stil te zijn en het hoofd leeg te maken. In Thessaloniki zijn gelukkig veel van deze plekken, ik kijk er al naar uit.

Jij kunt virtueel mee met de spirituele reis Thessaloniki

Bij elke spirituele reis nodig ik mensen uit om virtueel mee te reizen. Cursisten kunnen altijd gratis meereizen. Ben je geen cursist dan kun je voor een investering van €25,–  drie weken meegenieten van de spiritualiteit in en om Thessaloniki. Stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl en je ontvangt youtubelinks, een dagelijks verslag en mooie foto’s.