spirituele reis

Spirituele reis met yoga en meditatie

Spirituele reizen, wijsheid uit de bron

Spirituele reis, de afgelopen 30 jaar ben ik meer dan 50 keer afgereisd naar de bron van de spiritualiteit. Als yogadocent moet je gewoon regelmatig in India zijn voor de ashrams daar, de goeroes, de yogasfeer en om meer te leren over de yoga theorie. Cursisten in Deventer en omgeving kunnen meegenieten van de Indiase yogawijsheid. In de yogalessen ventileer ik regelmatig de Indiase wijsheid. Ook gaf een wereldreis mij veel spirituele inzichten. Tijdens de corona crisis ben ik drie keer naar Griekenland gereisd voor de Griekse mythologie. December 2021 reis ik af naar Athene voor de Griekse mythologie. Nog nooit kerst gevierd in Griekenland.

Waarom spirituele reizen

Van Krishnamurti en Osho heb ik veel wijsheid mogen ontvangen. Krishnamurti had het altijd over conditioneren. Hoe wij gevangen zitten in onze vaste patronen. Gevormd door opvoeding, maatschappij, studie en zelfs door familie. Hoe maak je je vrij uit deze verbanden? Reizen was voor mij de weg. Osho had het vaak over het leven op het scherpst van de snede. Veel mensen zijn angstig geworden door de vele zekerheden waarin ze leven. Kortom reizen verruimt je leven.

Yogareis India

In 2019/2020 reisde ik weer af naar de bron van de yoga. Een gebied in India waar ik zelf nog nooit geweest was. Deze yogareis ging naar de Ellora. Deze tempels zijn gevuld met spiritualiteit. Wijsheid vanuit het Hindoeïsme, Boeddhisme en het Jainisme. Dit was een hele mooie energie plekken voor yoga en meditatie. Het was een plek waar we geen westerlingen zagen. Wat was het bijzonder om contact te maken met mensen die nog nooit westerlingen hebben gezien. India is nog steeds een cultuurshock. Eten met de handen, koeien op straat, mensen met ziektes die wij niet meer kennen en mensenmassa’s op markten.

spirituele reis

Yogareis naar Ladack, India, het dak van de wereld.

Spirituele reis, reis virtueel mee

Regelmatig neem ik groepen mee op mijn reizen. Dit jaar kun je ook virtueel meereizen. Wanneer je je mail adres stuurt dan ontvang je vanuit het land waar ik op dat moment ben regelmatig een mail over de yoga spiritualiteit en je ontvangt links met YouTube video’s m.b.t de spirituele reis.

Spirituele reis ook met een missie

Tijdens iedere yogabijscholing in  bezoek ik een weeshuis om daar geen geld maar goederen te brengen. Het weeshuis is vaak al heel blij met rijst, schoolboeken en ander lesmateriaal. Veel mensen hebben dit project gesteun in het verleden en dit jaar kun jij ook weer veel kinderen blij maken in weeshuizen. In December 2021 zitten we in Griekenland en bezoeken daar ook weer weeshuizen.

Spirituele reis, ontvang de yogaenergie ook thuis

Op spirituele plekken is het mooi om een kaarsje op te steken voor mensen die het nodig hebben. Tijdens de spirituele reis kun je regelmatig de  spirituele energie ontvangen bij wijze mensen, kerken, tempels en natuurlijk in de natuur. . Regelmatig zijn er meditaties tijdens mijn reis en ik laat je delen in deze energie. Dus heb je niet de mogelijkheden om spiritueel af te reizen dan heb je in december de kans om heel dicht bij de spiritualiteit te staan door virtueel met mij mee te reizen. Stuur een mail naar info@yogaberry.nl en je ontvangt de spirituele energie thuis. Kijk ook eens op mijn youtubekanaal