Spirituele lockdown

Spirituele lockdown, kom dichter bij jezelf

Lockdown of een retraite

Spirituele lockdown, we moesten de afgelopen tijd regelmatig in een lockdown, er werd zelfs gesproken over een intelligente lockdown.  Veel mensen klaagden hierover of protesteerden, ik hoorde zelfs om mij heen dat we binnenkort in een dictatuur leven en dat de vrijheid ons word ontnomen. Maar heeft een lockdown ook positieve effecten? Ben jij wel eens vrijwillig in lockdowns gegaan? In dit blog meer over een spirituele lockdown.

Spirituele lockdowns om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak in lockdowns. In zo’n lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelen door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Bij de yoga heb ik zelfs speciale privélessen voor mensen die niet toekomen aan hun gevoelens.  Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen hebben. Je zal zien dat het een zuivering is van.ichaam en geest

Spirituele lockdown tips

Bij een spiritueel lockdown kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken met meditaties, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt de hele dag. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganeshabeeldje of iets wat voor jou symbool staat in jouw retraite. Ga de natuur in tijdens je retraite dit geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een spirituele lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw volgende Spirituele lockdown?

Mijn ervaring was de afgelopen dertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een asram in India of Bali, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

spirituele lockdown in een kasteel

Mijn laatste lockdown in kasteel Slangenburg

Spirituelelockdown op maat

Regelmatig maak ik retraites en spirituele lockdowns op maat. Met een intake gesprek kijken we dus hoe jouw lockdown eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite.