Spirituele bijscholing

Spirituele bijscholing, de afgelopen jaren hebben we gezien dat de kerken leeglopen. Ook spirituele richtingen als de Odd Fellows en de Vrijmetselaars hebben last van vergrijzing. De afgelopen 35 jaar heb ik veel meditatiecursussen verzorgd en merk ook dat hierin de belangstelling minder wordt. De andere kant van het verhaal is dat veel mensen denken dat je gelukkig wordt van een groot huis, een dure auto of veel geld op de bank. Die materie werkt als heroïne. Het geeft misschien tijdelijk een fijn gevoel maar werkt niet op de lange duur. De afgelopen tijd ontvang ik steeds vaker mensen die geïnteresseerd zijn in chakra’s, mediteren, spirituele wijsheden en waar bij de lichamelijk klachten ook holistisch kunnen worden behandeld. Kortom spiritualiteit die verbindt en die een ander gevoel geeft van geluk dan de “heroïne”.

Spiritueel yoga leven, je wordt altijd geholpen

Het klink misschien een beetje EO- achtig, maar wanneer je de materie grotendeels loslaat, helemaal kan nooit, dan ontstaat er een krachtige energie. Deze energie is zo groot en er ontstaan zoveel mooie dingen vanuit deze energie. Door deze  spirituele energie word je ook materieel geholpen. Zelf heb ik grote wonderen mogen ontvangen vanuit de spirituele wereld en deze werkten ook door in de materiele wereld.

Spiritueel yoga leven is loslaten en springen in het diepe

De oude wereld was een wereld van controle en vasthouden. Ik zag als therapeut veel angst in de maatschappij. We konden ons voor bijna alles verzekeren, maar konden niet meer omgaan met onzekerheid. We hebben een pampergeneratie op aarde gezet. Wanneer je op het scherpst van de snede leeft dan ontstaan die mooie dingen, waarover ik het had. Doe eens wat dingen waarbij je tegen je angsten aanloopt. Ik reisde eens naar een gevaarlijk gebied in India met het zweet in mijn handen. Ik reisde bovendien alleen en kon op niemand terug vallen bij ziekte. Achteraf kan ik zeggen, dat is mijn mooiste reis geweest.

spiritueel yoga leven en dankbaarheid

Spiritueel yoga leven, wat zijn spirituele oplossingen?

Wanneer wij een probleem hebben kijken veel mensen naar de materiele kant. Vroeger toen we nog in de materie zaten gingen we naar een advocaat toe bij een echtscheiding om goede regelingen te krijgen. We gingen vechtscheidingen aan om de hoogste alimentatie te ontvangen, het beste deel van het opgebouwde pensioen, enz.. Maar vanuit de spiritualiteit gaan we kijken hoe we later weer met de ex door één deur kunnen. Dat de scheiding niet gaat over de ruggen van de kinderen, enz.. Kortom we kijken naar het grote geheel.

Spiritueelyogaleven en de spirituele cadeautjes

Na de cursus loslaten en bij problemen niet meer kijken naar de materie, stromen de cadeautjes van alle kanten binnen. In de afgelopen 35 jaar spiritueel yogaleven heb ik dit zo vaak mee gemaakt. Tijdens de crisis van vier jaar geleden kon ik wel wat geld gebruiken en je gelooft het of niet: ik werd gebeten door een hond en werd ook nog aangereden door een auto en meteen kwam er meer geld binnen dan wat ik nodig heb voor een jaar lang leven. Dit is niet zo maar een verhaal, ik kan er wel tien vertellen, daarom geloof ik niet meer in toeval.

spiritueel yoga leven

Spiritueel yoga leven en leven onder je stand

In de afgelopen decennia zag ik dat mensen volledig in de materie doken. Vroeger woonden ze nog in een huis van 300 gulden en nu wonen er mensen in een huis van wel 600 euro. Er kwam een leaseauto, het huis werd gevuld met laptops, afwasmachine, dure koffiezetapparaten, enz.. De spiritualiteit kreeg weinig of geen aandacht, mediteren, stilte en het zitten in meditatiekluizen zat er niet meer zo bij, we waren te druk in de materie.  Mijn keuzes in een spiritueel yoga leven waren altijd zo dat de materie minimaal was, geen tv, een huis van 400 euro en niet verhuisd de afgelopen 35 jaar. Dit alles bracht mij in de wereld waar we, volgens mij, naar toe moeten. Bij de spirituele bijscholing kom jij jezelf, in positieve zin, tegen.

Spiritualiteit en de verbinding bij een spirituele bijscholing

Wij waren niet meer in verbinding met de natuur, veroordeelden onze medemens en raakten uit de term “we are all one”. Zoek de verbinding eens op met vrijwilligerswerk, de natuur en hartchakraoefeningen.  Deze verbinding geeft inzicht, rust en creatieve ideeën. Mijn huis staat bol met spirituele symbolen en daar houden wij verbinding mee. Tijdens de spirituele bijscholing maak je ook kennis met de spiritualiteit in mijn eigen huis.

spritueel yoga leven en dankbaarheid

Wat houdt een spiritueelleven momenteel voor mij in?

Elke dag wordt er een bloemetje bij Ganesha en Shiva gelegd. Bijna elke dag kijken we naar de ondergaande zon bij de IJssel. De cursisten hebben een grote prioriteit en deze probeer ik regelmatig te bellen, hoe het met ze gaat. Twee keer in de week wordt er gewandeld in de natuur, met af en toe een stilte wandeling. Intussen hebben wij al van vijf zelfmoorden gehoord om ons heen, dus kijken we goed om ons heen wie hulp kan gebruiken of wie eenzaam is. Vanuit een spiritueel yoga leven sta je in verbinding met de zwakkeren in de maatschappij. Volg eens een gratis yogales in Deventer of Twello en maak contact met jouw spiritualiteit. Bij een spirituele bijscholing maken we contact op een dieper niveau.

Wat houdt de spirituele bijscholing in

We maken samen een mooi spiritueel programma wat aansluit bij jouw behoeften. De bijscholing ontvang je met privésessies. De eerste intake is gratis, kijken we samen of het klikt en wat ik te bieden heb. We gaan samen een innerlijke spirituele reis maken van minimaal 10 sessies.

Van wie ontvang je deze spirituele bijscholing?

In 1986 ben ik begonnen met yoga, meditatie, lichaamswerk en ademsessies. In 1991 reisde ik voor het eerst af na India, daarna kwamen er nog meer dan 20 reizen achteraan. De spiritualiteit in India werd opgezocht, door bezoeken van de goeroes, de ashrams en de pelgrimsoorden. Daarna kwam ook nog de interesse voor Bali en het shaken. De reizen werden uitgebreid naar Cambodja, Vietnam en Thailand. Ook in Nederland bleef ik contact houden met de vrienden van Osho en Krishnamurti. De duizenden privélessen hebben mijn spirituele leven ook verrijkt. Wil jij ook een spirituele bijscholing ontvangen voor meer innerlijk geluk trakteer jezelf dan eens op een gratis intake.