spritueel

Spiritueel, hoe word ik het?

Spiritueel  leven, deze zin gebruik ik veel in het dagelijks yogaleven. Van mijn goeroe Bhagwan heb ik geleerd dat shockeren helpt om “wakker” te worden. Vaak word ik aangesproken over dat spirituele yoga leven van mij, zelfs veroordeelden mensen mij hierover. ook zijn er velen die het niet begrijpen dat spirituele. Hierbij een uitleg waarom er momenteel in deze crisis zoveel dankbaarheid is met het spirituele yogaleven.

Spiritueel yoga leven, je wordt altijd geholpen

Het klink misschien een beetje EO achtig, maar wanneer je de materie grotendeels loslaat, helemaal kan nooit, dan ontstaat er een krachtige energie. Deze energie is zo groot en er zijn zoveel mooie dingen ontstaan vanuit deze energie. Door deze  spirituele energie word je ook materieel geholpen. Zelf heb ik grote wonderen mogen ontvangen vanuit de spirituele wereld en deze werkten ook door in de materiele wereld.

Spiritueel yoga leven, is loslaten en springen in het diepe

De oude wereld was een wereld van controle en vasthouden. Ik zag als therapeut veel angst in de maatschappij. We konden ons voor bijna alles verzekeren, maar konden niet meer omgaan met onzekerheid. We hebben een pamper generatie op aarde gezet. Wanneer je op het scherpst van de snede leeft dan ontstaan die mooie dingen, waarover ik het had. Doe eens wat dingen waarbij je tegen je angsten aanloopt. Ik reisde eens naar een gevaarlijk gebied in India met het zweet in mijn handen. Reisde ook alleen en kon op niemand terug vallen bij ziekte. Achteraf kan ik zeggen, dat is mijn mooiste reis geweest.

spiritueel yoga leven en dankbaarheid

Spiritueelyogaleven, wat zijn spirituele oplossingen?

Wanneer wij een probleem hebben kijken veel mensen naar de materiele kant. Vroeger toen we nog in de materie zaten gingen we naar een advocaat toe bij een echtscheiding om goede regelingen te krijgen. We gingen vechtscheidingen aan om de hoogste alimentatie te ontvangen, het beste deel van het opgebouwde pensioen enz. Maar vanuit de spiritualiteit gaan we kijken hoe we later weer met de ex door 1 deur kunnen. Dat de scheiding niet gaat over de ruggen van de kinderen enz. Kortom we kijken naar het grote geheel.

Spiritueelyogaleven en de spirituele cadeautjes

Na de cursus loslaten en bij problemen niet meer kijken naar de materie, stromen de cadeautjes van alle kanten binnen. In de afgelopen 35 jaar spiritueel yogaleven heb ik dit zo vaak mee gemaakt. Tijdens de crisis van 4 jaar geleden kon ik wel wat geld gebruiken en je gelooft het of niet in werd gebeten door een hond en werd ook nog aangereden door een auto en meteen kwam er meer geld binnen dan wat ik nodig heb voor een jaar lang leven. Dit is niet zo maar een verhaal, ik kan er wel tien vertellen, daarom geloof ik niet meer in toeval.

spiritueel yoga leven

Spiritueel yoga leven en leven onder je stand

In de afgelopen decennia zag ik dat mensen volledig in de materie doken. Vroeger woonden ze nog in een huis van 300 gulden en nu wonen er mensen in een huis van wel 600 euro. Er kwam een leaseauto, het huis werd gevuld met laptops, afwasmachine, dure koffiezetapparaten enz. De spiritualiteit kreeg weinig of geen aandacht, mediteren, stilte en het zitten in meditatiekluizen zat er niet meer zo bij, we waren te druk In de materie.  Mijn keuzes in een spiritueel yoga leven waren altijd zo dat de materie minimaal was, geen tv, een huis van 400 euro en niet verhuisd de afgelopen 35 jaar. Dit alles bracht mij in de wereld waar we, volgens mij, naar toe moeten. De lering van het coronavirus. Daarom zal ook deze crisis mij niet raken, nog steeds ben ik gewend aan het leven van een minimum. Wanneer ik in aanmerking kom voor een bijstandsuitkering dan komt er een fortuin binnen elke maand. Hopelijk kan ik daar de mensen mee helpen die het beter kunnen gebruiken dan mijzelf.

Spiritualiteit en de verbinding

Wij waren niet meer in verbinding met de natuur, veroordeelden onze medemens en raakten uit de term “we are all one”. Zoek de verbinding eens op met vrijwilligerswerk, de natuur en hartchakraoefeningen.  Deze verbinding geeft inzicht, rust en creatieve ideeën. Mijn huis staat bol met spirituele symbolen en daar houden wij verbinding mee.

spirituele vrienden
spiritualiteit op de Borobudur

Wat houdt een spiritueelleven momenteel voor mij in?

Elke dag wordt er een bloemetje bij Ganesha en Shiva gelegd. Bijna elke dag kijken we naar de ondergaande zon bij de IJssel. De cursisten hebben een grote prioriteit en deze probeer ik regelmatig te bellen, hoe het met ze gaat. Twee keer in de week wordt er gewandeld in de natuur, met af en toe een stilte wandeling. Intussen hebben wij al van vijf zelfmoorden gehoord om ons heen, dus kijken we goed om ons heen wie hulp kan gebruiken of wie eenzaam is. Vanuit een spiritueel yoga leven sta je in verbinding met de zwakkeren in de maatschappij. Volg eens een gratis yogales in Deventer of Twello en maak contact met jouw spiritualiteit.