Spiritueel Deventer en yoga

Spiritueel Deventer en yoga, yogalessen in Deventer

Spiritueel, Deventer,meditatie, retraitres en yoga

Spiritueel Deventer en yoga is heel rijk. We hebben in Deventer een aantal mensen gehad die de spiritualiteit goed in de stad hebben gebracht. Ik denk o.a. dan aan Krishnamurti, Geert Grote en Lebuinus. Daardoor zijn er ook mooie spirituele plekken ontstaan die je kunt combineren met je yogapractice. Wanneer je geinteressseerd bent in krachtplekken, leylijnen dan kun je ook hiervan gebruik maken bij je yogabeoefening.

Spiritueel Deventer en meditatie

Je kunt natuurlijk mediteren bij de verschillende mooie plekken in onze koekstad. Mediteer eens bij die bijzondere boom naast het Sandton Hotel aan de IJssel. Zo is er een lunchmeditatie in Deventer. De combinatie van yoga en meditatie kun je ook eens gratis uitproberen, de yoga meditatie. In Deventer wordt ook de transcendente  meditatie gegeven.

spiritueel Deventer en yoga

Spirituele plekken in Deventer

Een spirituele plek is een ruim begrip. Maar plekken die voor mij heel goed aanvoelen in Deventer en omgeving zijn de volgende. Ga een naar de kerk in Wilp. Dit is een kerk met leylijnen. Achter in de Bergkerk is ook zo’n plek, links achterin de kerk. Hier blijkt een boom te hebben gestaan waar de mensen bij elkaar kwamen voor de spiritualiteit. Ook het krocht in de lebuinuskerk is een krachtplek, hier komen verschillende leylijnen bij elkaar. Heb je niets met leylijnen ga dan eens naar het Geert Groote Huis en ga eens zitten in de kelder. Hier mediteerden de monniken al een 500 jaar geleden. Spiritueel Deventer en yoga breng je naar de mooiste ervaringen in jezelf.

Spirituele stilte

Stilte en spiritualiteit zijn met elkaar verbonden. De stilste stilte kun je ervaren bij het oude klooster Sion, nu nieuw Sion. Ervaar eens de stilte in een meditatiekluis. Je kunt daar verschillende meditatiekluizen huren. Je maakt je eigen stilteretraite door in de berceau te mediteren daar, in de kerk en in je eigen kluis. Spiritueel Deventer maakt ook spirituele reizen, retraitres en meditatie op maat.

Yoga

In de afgelopen 35 jaar heb ik als yogadocent veel gebruik gemaakt van spiritueel Deventer. Het is toch mooi om even te mediteren in de kerk met de 5000 Boeddhabeelden aan de Rielerweg? Doe eens tweede chakra oefeningen aan de Ijssel. Ook hebben wij een stiltecentrum in  de Broederenkerk, Broederenstraat. Of wanneer je gevoelig bent voor leylijnen ga dan eens zitten in het krocht van de lebuinuskerk. In de muziekkoepel, worpplantsoen, kun je ook heel mooi yoga beoefenen. Bij yoga vind je veel spiritualiteit met mantra’s, mudra’s, stilte enz. Spiritueel Deventer voorziet in een grote behoefte hierin. De kerken zijn leeg gelopen en in het nieuwe normaal probeert iedereen zijn eigen spirituele weg te vinden. Spiritueel Deventer en yoga zijn al 35 jaar samen.

Vragen over SpiritueelDeventer en yoga?

Je kunt mij altijd bellen of mailen wanneer je vragen hebt over Spiritueel Deventer, yoga, meditatie, stilte en Deventer.  Tel. 0618735591 of info@yogaberry.nl