spiritualiteit en yoga

Spiritualiteit en yoga zijn met elkaar verbonden

Spiritualiteit en yoga zijn 1

Spiritualiteit en Yoga zijn  holistische sleutels tot een gelukkig leven. Met technieken die lichaam, geest en adem verenigen, brengt yoga ons in contact met het diepste van ons wezen – het spirituele aspect in ons leven. De spiritualiteit brengen in je leven gaat niet vanzelf.

Begin je reis nu met spiritualiteit en yoga!

  1. Stap op je yogamat, de springplank naar de reis in jezelf
  2. Neem plaats en hou jezelf stabiel en comfortabel met yoga-oefeningen(een veiligheidsriem is niet nodig als je zo stabiel bent!
  3. Adem rustig voor vertrek – adem in en uit en kalmeer je geest metpranayama’s
  4. En dan zweef de meditatie in

Spiritualiteit en yoga zijn een spiegel voor je. Stel jezelf eens deze vragen: brengen kleine dingen me uit balans? Ben ik in de war? Zijn er conflicten in mezelf? Onze geest pendelt vaak tussen het verleden en de toekomst, waardoor we spijt voelen, ons zorgen maken of verwachtingen koesteren. Verlangens, angst, behoeften en aversies krijgen grip op onze geest. Om dit te stoppen is het essentieel dat we onze geest terugbrengen naar het nu. Yoga reinigt het lichaam en de geest van opgehoopte stress en negatieve indrukken. Pranayama’s kalmeren de geagiteerde geest. Wanneer je regelmatig yogaoefeningen doet zul je zien dat je geest helderder wordt.  Het lichaam komt meer in balans raakt en flexibeler wordt en het je gezonder, sterker en alerter.

yoga en spiritualiteit
yoga in een spirituele kerk

Met yoga & meditatie behoud je dus innerlijke en uiterlijke harmonie

De balans, flexibiliteit en alertheid die je leert op de yogamat vertalen zich in je daden en houding in je hele leven.

  1. Leren ademen in moeilijke posities kan je helpen om ook door moeilijke tijden heen te ademen.
  2. Het oprekken van de lichaamshoudingen tot je eigen limiet zonder jezelf met anderen te vergelijken kan je helpen om in elke situatie het beste te geven en dan los te laten. Deze houding helpt je stress te overwinnen.
  3. Fysieke flexibiliteit leidt tot mentale flexibiliteit. Maar andersom, bijv. door een ‘ik kan het’ mentaliteit, is het ook zo.

Spiritualiteit en yoga,

Sri Sri Ravi Shankar

“Het woord yoga betekent dus vaardigheid – de vaardigheid om je leven te leven, met je gedachten en emoties om te gaan, met andere mensen om te gaan, liefde te voelen zonder dat deze omslaat in haat.”

Sri Sri Ravi Shankar

Spiritualiteit en yoga geeft innerlijke kracht

“Voor mij gaat spiritualiteit dus over gelukkiger leven in het ‘nu’, situaties beantwoorden in plaats van erop te reageren. Jezelf de-programmeren en je te verbinden met het Zelf. Dan heb je een nieuw antwoord op situaties die zich herhalen. Dat is precies wat yoga en meditatie me geven!” zegt Sylaja Kannan, IT-er uit Bangalore, India. Yoga en meditatie zijn een krachtige combinatie gebleken en veel mensen sluiten hun dagelijkse yoga graag af door te mediteren. Wanneer het lichaam stabieler wordt en de onrustige geest kalmer, dan geeft meditatie een diepe ontspanning. Spiritualiteit en yoga geeft innerlijke kracht om moeilijke situaties aan te kunnen en te blijven lachen. Als je gevestigd bent in het Zelf breidt je innerlijke vrede zich uit naar buiten en maakt je tot een verantwoord mens die kan delen, om anderen geven en liefhebben.

Pak het angstvirus aan met yoga en meditatie

 

Verdiep je yoga en laat je geest een vlucht nemen

Kun je lachen in elke situatie? Erken je dat er diep van binnen iets in je is dat niet verandert? Verdiep je yoga en ervaar dus de vreugde die je bent. Sri Sri Ravi Shankar zegt: “De waarheid over onszelf en ons leven moet dus worden geupdate. We moeten haar opnieuw bezien en onszelf steeds weer deze vragen stellen: “Wat wil ik? Doe ik het juiste? Ben ik gelukkig?” Spiritualiteit en yoga is niet alleen maar kletspraat, ergens zitten en niets doen. Het is dus het herzien van de waarheid over onszelf…”

Waar spirituele yoga?

Je kunt spirituele yoga ontvangen in Deventer, Epse, Gorssel, Twello, Deventer en Terwolde. Ook verzorg ik privélessen yoga, yoga op maat dus.