sociale media

Sociale media, verslaving en yoga

Sociale media, facebook, Instagram, twitter en yoga

Sociale media verslaving

Sociale media verslaving en prikkels

In onze maatschappij ontvangen wij veel prikkels door de sociale media , telefoon, in het verkeer enz. Ik heb wel eens gehoord dat de hoeveelheid prikkels die wij ontvangen in twee dagen, gelijk staat aan de prikkels van iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven.  Er bestaat bij de hulpverlening zelfs al de anti prikkel therapie. Bij de socialemedia ontvang je niet alleen maar die prikkels maar je reageert er ook weer op, nog meer prikkels. Vorige maand was ik in Nieuw  Sion, oude klooster Sion,  en dat is nu een centrum voor mensen die eens even willen ontsnappen uit de wereld van prikkels.

Socialemediaverslaving en aandacht

Bij aandacht verdwijnen de prikkels, we hebben aandacht voor de adem, het lichaam en de gevoelens.  Op dat moment merken we al de ontspanning op. Bij aandacht is er geen oordeel. Wanneer je geen oordeel hebt over die verslaving en die aandacht, dan geeft dit verandering. Sociale media en geen oordeel is een mooie uitdaging.

Sociale media verslaving en het hier en nu

Wanneer de gedachten naar tijden en plaatsen gaan waar je op dat moment niet bent, dat geeft stress. De sociale media brengt ons niet in het hier en nu. Twitter, facebook, linkedin, instagram geven een korte bevrediging, maar yoga, met die aandacht, voelen enz, geeft een goed gevoel voor lange tijd.

Sociale media verslaving en yoga

Sociale media verslaving en yoga

Bij yoga hebben we aandacht, focus, bewustzijn, loslaten en ontspannen. Al deze begrippen die hierboven vermeld staan komen aan bod bij een yogales. Bij de sociale media gaat de aandacht naar buiten, bij yoga gaat de aandacht naar binnen. Met yoga zit je in het hier en nu en de sociale media brengen je in toekomst en verleden. Bij yoga gaat de aandacht maar na drie of vier dingen en bij facebook enz. gaat de aandacht naar heel veel.

Media en bewustwording met yoga

Heb jij de kracht van bewustwording wel eens gemerkt? Wanneer je voelt dat je bij koud weer op de fiets je schouders optrekt wanneer je fietst, je dan vanzelfsprekend die schouders laat zakken. Tussen het voelen van die opgetrokken schouders en het ontspannen zit geen therapie tussen of wilskracht. Dit is ook de kracht van yoga, voelen is loslaten.

Socialemedia verslaving en yoga

Probeer eens een gratis proefles en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen bij je sociale media verslaving.