social media yoga

Social media yoga, yoga in je huis

Sociale media yoga, facebook, Instagram, twitter en yoga

Elke week ga je naar yogales, maar ook thuis doe je yoga. Omdat er momenteel zoveel yoga is te vinden op social media, hierbij wat tips. Kijk ook eens naar alle yogavormen op Facebook.

 

Sociale media verslaving

Sociale media yoga en stilte

In onze maatschappij ontvangen wij veel informatie via de sociale media , telefoon, in het verkeer enz. Ik heb wel eens gehoord dat de hoeveelheid prikkels die wij ontvangen via social media in twee dagen, gelijk staat aan de prikkels van iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven. Vorige maand was ik in Nieuw  Sion, oude klooster Sion en dat is nu een centrum voor mensen die eens even willen ontsnappen uit de wereld van o.a. social media. Dus zoek ook eens de stilte op na alle social media yoga.

Social mediayoga en aandacht

Bij aandacht verdwijnen de prikkels, we hebben aandacht voor de adem, het lichaam en de gevoelens.  Op dat moment merken we al de ontspanning op. Bij aandacht is er geen oordeel. Wanneer je geen oordeel hebt over de prikkels in de wereld en die aandacht geeft zonder er bij te blijven, dan geeft dit verandering.

Sociale media en het hier en nu

Wanneer de gedachten naar tijden en plaatsen gaan waar je op dat moment niet bent, geeft dat stress. De sociale media brengt ons soms niet in het hier en nu. Twitter yoga, facebook, LinkedIn yoga, instagram yoga verleiden ons om verder te zoeken naar yoga. Probeer in korte tijd een media te vinden wat je aan staat en blijf deze informatie volgen. Ga dus niet zappen tussen heel veel verschillende social media yoga.

Sociale media yoga

Sociale media verslaving en yoga

Bij social media yoga hebben we ook aandacht, focus, bewustzijn, loslaten en ontspannen. Al deze begrippen die hierboven vermeld staan komen aan bod bij een yogales. Bij de sociale media yoga kan de aandacht naar buiten gaan, bij “life yoga” gaat de aandacht gemakkelijker naar binnen toe. Met yoga zit je in het hier en nu en de sociale media brengen je in toekomst en verleden. Bij yoga gaat de aandacht maar na drie of vier dingen en bij Facebook enz. gaat de aandacht naar heel veel.

Media en bewustwording met yoga

Heb jij de kracht van bewustwording wel eens gemerkt? Wanneer je voelt dat je bij koud weer op de fiets je schouders optrekt wanneer je fietst, je dan vanzelfsprekend die schouders laat zakken. Tussen het voelen van die opgetrokken schouders en het ontspannen zit geen therapie tussen of wilskracht. Dit is ook de kracht van yoga, voelen is loslaten. Bij de socialmediayoga kun je veel yogalessen vinden waarbij je bewuster wordt van je lichaam.

Socialmedia verslaving en yoga

Socialmedia kan ook verslavend worden. Daarom:  blijf bij een paar goede yoga pagina’s en zap zo min mogelijk. Probeer eens een gratis proefles en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen bij je sociale mediaverslaving.

Veel social media yoga zijn te vinden op Facebook, zoals: plusyoga,