Slapen Deventer

Slapen Deventer, goedemorgen

Ontspannen slapen met yoga

Slapen Deventer biedt een heel yogaprogramma aan om beter te kunnen slapen.

yogales in Deventer om goed te slapen

Slapen Deventer, herken het probleem?

Herken je het: je gaat al gespannen naar je bed omdat je al zit te denken “hoe gaat het vannacht weer?”.  Lig je in bed, dan ben je klaarwakker of je bent na 2 a 3 uur al weer wakker. Dat glaasje warme melk of wat eten helpt ook niet. Dan is het tijd voor de slaap yoga. Hier onder vertel ik je vijf yoga tips die er voor zorgen dat je beter slaapt.

Slaap Deventer, de buikademhaling

Regelmatig kom ik oud-yogacursisten tegen die mij vertellen dat ze nog steeds de buikademhaling gebruiken om in slaap te komen.  Kijk eens op mijn vlog naar de korte instructievideo’s. Hou er wel rekening mee dat een krachtige buikademhaling samen gaat met ontspanning. Dus het is heel goed om ontspanningsoefeningen samen te laten gaan met de buikademhaling. Je kunt mij altijd mailen voor video’s m.b.t. ontspannen en ook voor de buikademhaling. Slapen Deventer kent een holistische aanpak.

Slapen in Deventer
Slapen Deventer, pure yoga ontspanning

Slaap yoga, de schouders en nek ontspannen

Door veel achter de computer zitten of een niet goede houding ontstaat er snel spanning in de nek en schouders. Door voor het slapen wat ontspanningsoefeningen te doen voor de bovenrug, schouders en nek ga je ontspannen naar je slaapkamer. Ook wordt het denken rustiger bij deze ontspanningsoefeningen.

Slaap yoga en ontspanningsoefeningen

Er is een duidelijk verband tussen spierspanning in het lichaam en de slaapkwaliteit. Wanneer je in je bed ligt, dan kun je eens beginnen om je hakken in de matras te drukken en deze weer te ontspannen. Dan ga je wat hoger naar je kuiten en deze druk je in de matras en met de uitademing ontspan je weer. Zo ga je steeds hoger tot je bij je achterhoofd bent aangekomen. Vergeet niet je armen en handen. Je kunt ook ontspanningsoefeningen door slapen Deventer op een yoga USB stickje laten zetten. Je kunt dan op elk moment genieten van audio en video bestanden, om beter te slapen.  De video’s worden op maat voor je bij elkaar gezocht.  Natuurlijk is een yoga priveles ook mogelijk.

Slaap yoga en de dag afbouwen

Het werkt zeker mee wanneer je na 20.00 uur de dag afbouwt. Zorg er voor dat je de “prikkels” vermindert. Dus geen spannende films meer kijken op tv. Vaak denk je dat een film rustgevend is maar dat is meestal niet zo. We zijn gewend geraakt aan prikkels van die televisie. Ook geen koffie of gewone thee meer, na 20.00 uur. Probeer eens rustgevende avondthee of kruidenthee. Je kunt in die tijd ook weer de yoga gebruiken, namelijk de mindfulness yoga. Doe alles eens heel bewust, die laatste handelingen voor je gaat slapen. Zo kun je het tandenpoetsen eens heel mindfulness doen. Het maakt het denken rustiger en je komt in het “hier en nu”. Vanuit dat “hier en nu” val je zo in slaap.

Slaapyoga, probeer een late yogales

Omdat ik de afgelopen dertig jaar zag dat er steeds meer mensen problemen hebben met slapen, zijn er nu late yogalessen. In Twello is er een yogales van 21.00 uur tot 22.00 uur. Veel cursisten in deze groep duiken meteen hun bed in na deze late yogales. In deze yogales hou ik rekening  met het slapen. We ervaren  in dit uur een langere ontspanning en ook ademen we wat meer in de buik met de yoga oefeningen. Bovendien is er in Deventer een late yogales om 20.00. Maak eens gebruik van een gratis proefles bij slapen Deventer.

slapen Deventer, slapen kun je overal met yoga
yoga en slapen

Slapen Deventer yogalessen?

Er worden ook slaap prive yogalessen gegeven bij slapen Deventer. Er worden  groepsyoga lessen gegeven in Deventer, Twello, Epse en Terwolde. Kijk even onder yoga Voorst, Yoga Twello, Deventer yoga, yoga Gorssel en even Berry toevoegen in google.

yogales Deventer