Slaapyoga

Slaapyoga, profiteer er ook dagelijks van

Slaapyoga voor ontspanning in de nacht

Slaapyoga om lekker te slapen, herken je het? Je gaat lekker vroeg naar bed omdat je de volgende ochtend om 6 uur eruit moet, maar je hoofd is zo helder en je komt niet in slaap. Of je valt in slaap maar om 2.00 uur in de nacht word je wakker.  Je kunt geen schaap meer zien, laat staan ze tellen. De uitwerking van yoga is te merken op vele vlakken. Veel van mijn cursisten gebruiken de yoga om beter te kunnen slapen.

slaapyoga
Slapen is overgave

Waarom werkt yoga?

Bij yoga om goed te slapen doen we oefeningen die het nek en schouder gebied ontspannen. Wanneer deze spieren ontspannen wordt het denken ook rustiger. Vaak komen mensen niet in slaap omdat het door blijft malen wanneer ze in bed liggen. Bij de yoga oefeningen concentreren we ons op de ademhaling, waardoor het piekeren geen kans krijgt. Omdat spanningen niet losgelaten worden aan het einde van de dag, nemen we deze spanningen mee in ons bed. Bij de yoga maken we gebruik van aardingstechnieken waardoor de spanningen het lichaam verlaten. Door spanningen komt de adem hoog in de borst, bij yoga aardingsoefeningen brengen we de adem in de buik, dit ontspant. Het denken houdt van uitdagingen en daarom is de geest helder bij het slapen gaan. Bij de slaapyoga komt veel herhaling voor en de oefeningen worden langzaam gedaan, daar houdt het denken niet van, kortom het denken verveelt zich en haakt af.

Slaapyoga, een paar priveyogalessen help je de slaap

In de afgelopen dertig jaar heb ik veel mensen met slaapproblemen kunnen helpen met slaapyoga. In een prive yogales maken we gebruik van alle yoga slaaptruckjes. Kortom een yogales die helemaal aansluit op jouw slaapprobleem.

Slaapyoga het wakker maken na de yogales zit bij de prijs in.

Kijk ook eens naar slaapyogaopbed

Nog meer  slaapinfo