slaap yoga

Slaap yoga, yoga tips

Slaap yoga, duizenden mensen gingen je al voor.

Slaap yoga in Deventer

Slaap yoga, wat is het?

Herken je het: je gaat al gespannen naar je bed omdat je al zit te denken “hoe gaat het vannacht weer?”.  Lig je in bed, dan ben je klaarwakker of je bent na 2 a 3 uur al weer wakker. Dat glaasje warme melk of wat eten helpt ook niet. Dan is het tijd voor de slaap yoga. Hier onder vertel ik je vijf yoga tips die er voor zorgen dat je beter slaapt.

Slaap yoga, de buikademhaling

Regelmatig kom ik oud-cursisten tegen die mij vertellen dat ze nog steeds de buikademhaling gebruiken om in slaap te komen.  Kijk eens op mijn vlog naar de korte instructievideo’s. Hou er wel rekening mee dat een krachtige buikademhaling samen gaat met ontspanning. Dus het is heel goed om ontspanningsoefeningen samen te laten gaan met de buikademhaling en de slaapyoga. Je kunt mij altijd mailen voor video’s m.b.t. ontspannen en ook voor de buikademhaling. Een goede buikademhaling en de slaapyoga horen bij elkaar.

Slaap yoga tips

Slaap yoga, de schouders en nek ontspannen

Door veel achter de computer zitten of een niet goede houding ontstaat er snel spanning in de nek en schouders. Door voor het slapen wat ontspanningsoefeningen te doen voor de bovenrug, schouders en nek ga je al veel ontspannener naar je slaapkamer. Ook wordt het denken rustiger bij deze ontspanningsoefeningen.

Slaapyogaontspanningsoefeningen

Er is een duidelijk verband tussen spierspanning in het lichaam en de slaapkwaliteit. Wanneer je in je bed ligt dan kun je eens beginnen om je hakken in de matras te drukken en deze weer te ontspannen. Dan ga je wat hoger naar je kuiten en deze druk je in de matras en met de uitademing ontspan je weer. Zo ga je steeds hoger tot je bij je achterhoofd bent aangekomen. Vergeet niet je armen en handen. Je kunt ook ontspanningsoefeningen door mij op een yoga USB stickje laten zetten. Je kunt dan op elk moment genieten van audio en video bestanden, om beter te slapen.  De video’s worden op maat voor je bij elkaar gezocht.  Natuurlijk is een yoga priveles ook mogelijk.

Slaap yoga en de dag afbouwen

Het werkt zeker mee wanneer je na 20.00 uur de dag afbouwt. Zorg er voor dat je de “prikkels” vermindert. Dus geen spannende films meer kijken op tv. Vaak denk je dat een film rustgevend is maar dat is meestal niet zo. We zijn gewend geraakt aan prikkels van die televisie. Ook geen koffie of gewone thee meer, na 20.00 uur. Probeer eens rustgevende avondthee of kruidenthee. Je kunt in die tijd ook weer de slaap yoga gebruiken, namelijk de mindfulness yoga. Doe alles eens heel bewust, die laatste handelingen voor je gaat slapen. Zo kun je het tandenpoetsen eens heel mindfulness doen. Het maakt het denken rustiger en je komt in het “hier en nu”. Vanuit dat “hier en nu” val je zo in slaap.

Slaapyoga, probeer een late yogales

Omdat ik de afgelopen dertig jaar zag dat er steeds meer mensen problemen hebben met slapen, zijn er nu late yogalessen. In Twello is er een yogales om 19.30 uur op de dinsdag. In deze yogales hou ik rekening  met de slaapyoga. We ervaren  in dit uur een langere ontspanning en ook ademen we wat meer in de buik met de yoga oefeningen. Bovendien is er in Deventer een late yogales van 20.00 uur tot 21.30 uur. Maak eens gebruik van een gratis proefles.

slaap yoga, slapen kun je overal

Slaap yoga privelessen

Er is steeds meer vraag naar yogalessen op maat. Ook voor de slaap yoga zijn er privélessen. Je ontvangt yoga op de tijd dat het jouw goed uit komt.

Waar slaap yoga?

Er worden ook prive yogalessen gegeven om te slapen. Er wordt yoga gegeven in Deventer, Twello, Epse en Terwolde. Kijk even onder yoga Voorst, Yoga Twello, Deventer yoga, yoga Gorssel en even Berry toevoegen in google.