sex yoga

Sex yoga, voor jou nog een taboe of niet?

Seksyoga, de geschiedenis

Sex yoga, al eeuwen geleden waren er boeken over yoga en seks.  Zelfs heilige boeken. De tantrayoga geschriften uit India zijn daar een mooi voorbeeld van. Op veel tempels in Azië zag ik de kamasutra afbeeldingen. Kortom hier in de westerse wereld is seks en een sexyogales nog een een taboe. In Aziatische landen wordt de seksuele energie aangewakkerd door yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en yogamassages. Voor mij, met mijn gereformeerde opvoeding, klinkt de term sex yoga ook nog vreemd.

Seks yoga, wat zijn de mogelijkheden

In de afgelopen dertig jaar dat ik de yogalessen in Deventer verzorg zijn er veel mogelijkheden ontstaan om sexuele energie te laten stromen. De seks yoga kent veel yogaasana’s die de seksuele energie laten stromen. Deze houdingen kun je thuis of onder professionele begeleiding leren. Ook hebben we ervaring met de tantrayoga, je komt dan met je partner voor een privéles. De afgelopen jaren heb ik ook veel blootyogalessen verzorgd.  Op deze manier kun je de zachtheid van het lichaam ervaren en je gevoelens van schaamte achter je laten. Kortom veel mogelijkheden om je seksuele energie een boost te geven. De sexyogalessen zijn zowel voor mannen als vrouwen. Ook bij een seksverslaving kun je deze yogalessen toepassen. Deze sexyogalessen zijn ook te combineren met de blootyogalessen.

Seksyogalessen en grenzen

De eerste sex yogalessen horen altijd bij een intake. In deze intake bespreken we of er aangeraakt wordt of niet. Hoe groot de afstand is tussen de begeleider en jouw lichaam enz. Het beste is om van te voren al een briefje te maken met jouw grenzen. Ook bespreken we in de intake wat de verwachtingen zijn en waaraan je wilt werken. Belangrijk is dat we samen weten waar jouw kwetsbaarheden liggen.

Sexyogalessen en de yogahoudingen

Seksyoga kent veel yoga houdingen om de kundalini yoga te stimuleren. Hieronder een aantal houdingen die ik veel gebruik in de seksyogalessen. Ook bij een seks verslaving kun je een mooie balans  vinden in je sexleven.

sex yoga

Bij deze vlinderoefening, gebruik je veel spieren in het bekken, liezen en onderrug. Je voelt meteen waar je blokkades zitten.

 

seksyogalessen

De seksyogalessen worden vaak gecombineerd met ademhalingsoefeningen met yoga mudra’s.

sexyogalessen kan iedereen

Bij de sexyoga hoef je niet in de yogalotus te zitten. Wel doen we veel oefeningen met de benen. Deze aardingsoefeningen zorgen ervoor dat de energie goed doorstroomt.

seksyoga, waar zitten je blokkedes

Seksuele blokkades geven vaak een stijfheid in de onderrug. De kathouding maakt de onderrug los en ook de tweede chakra energie.

 

seks yoga

Bij sex yoga maken we dus gebruik van de ontvangende shaktieenergie bij vrouwen en de mannelijke shivaenergie bij mannen. Vaak worden de oefeningen gecombineerd met yogamudra’s.

sex yoga

Bij de seksyogalessen maken we ook gebruik van bio energetica. Bij deze oefeningen kan het lichaam gaan trillen, waarbij de blokkades loskomen. De eerste keer schrik je misschien hiervan, maar het is een natuurlijke reactie bij de seks yoga.

seksyogalessendeventer

Tijdens de seks yoga voelen we het verschil tussen spanning en ontspanning in het bekken. In deze yogahouding is de onderkant van het lichaam ontspannen en de strekking zit aan de bovenkant. Dit helpt om te ontspannen in het bekken en daardoor stroomt de energie.

sex yoga