senioren yoga Deventer

Senioren yoga Deventer is samen jong blijven

Ouderen yoga is er voor iedereen

Senioren yoga Deventer is niet prestatiegericht en daarom zeer geschikt voor ouderen. Yoga staat er om bekend om spieren en gewrichten soepel te houden. Het is goed om op oudere leeftijd yoga te blijven doen en er kan ook op elke leeftijd nog mee begonnen worden. Bij senioren yoga wordt er wat meer begeleiding gegeven. Ouderen met “beperkingen” kunnen  heel goed senioren yoga volgen, door de goede begeleiding door Berry.

De oefeningen bij de senioren tijdens een yogales worden rustig opgebouwd.  Ook zijn de yoga oefeningen niet te zwaar en er wordt rekening gehouden met de lichamelijke omstandigheden.

 

senioren yoga Deventer

 

 

 

 

 

Yoga en ouderen yoga in Deventer en omgeving

 

Berry verzorgt al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer en 20 jaar senioren yoga.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde,  Epse en Gorssel) al mogen ervaren wat senioren yoga Deventer voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week. Ook is er wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello.  Elke week ontvang je het yoganieuws met informatie over de komende yogales. Geniet ook van privé-begeleiding, reizen naar India en Bali, ondersteuning met yogaboeken, workshops en C.D’ s en  als enige in Deventer met een yoga APP voor op je telefoon. Senioren yoga Deventer werkt holistisch.

Altijd gemakkelijk een yogales inhalen bij de senioren yoga Deventer

Berry geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus inhalen van een gemiste les is geen probleem! Zelfs kan een senioren yoga in een “gewone” yogales worden ingehaald.  Gemiste lessen door je vakantie of om andere redenen worden vergoed, je kunt na je vakantie dan twee keer in de week komen. De yogalessen zijn vaak op bijzondere plekken in Deventer zoals spirituele ruimten (kerken). In de zomer (juli en augustus) geef ik yogales bij ons in de tuin. Bijna elk jaar reis ik twee keer naar Azie voor inspiratie en om de yoga uit de bron naar Deventer te halen. De vakanties sluiten mooi aan bij het basisonderwijs, dus geen afwijkende vakanties t.o.v. de scholen.

senioren yoga

Wie is Yoga Berry bij de senioren yoga Deventer?

Berry Steenbruggen is geboren in Deventer op de Worp waar zijn ouders een groentezaak hadden. Daardoor kwam hij ook in het “zakenleven” terecht als inkoper bij een grote computerfabrikant. Na 5 jaar werken als inkoper kreeg hij verschillende lichamelijke klachten en realiseerde hij zich dat dit niet was wat hij echt wilde. In 1985 besloot hij om de hardware te vervangen voor de software en zijn yoga ervaringen te delen. Zijn “nieuwe baas” heeft hem nu  30 jaar in dienst. Hij heeft in al die jaren mooie spirituele kado’s mogen ontvangen met als bonus een wereldreis van een jaar, mooie spirituele reizen mogen maken naar India en Bali. Zijn 50ste verjaardag heeft hij in de mooiste kerk van Deventer (de Lebuinuskerk) mogen vieren samen met zijn cursisten met een klankenbad van Danny Becher. Senioren yoga Deventer wordt intussen ook gegeven door een senior.

Geniet van 30 jaar yogales  ervaring

Berry geeft al 30 jaar les in Hatha Yoga in Deventer en omgeving. Hij is begonnen met Iyengar yoga en gaf later les volgens de Saswitha methode. Deze methoden heeft hij aangevuld met zijn ervaringen op het gebied van “Emotioneel Lichaamswerk”. Senioren yoga Deventer is mooi te combineren met onderstaand.

Zijn specialisaties zijn:

  • ontspanningsoefeningen
  • ademhalingsoefeningen
  • visualisaties
  • yoga als therapievorm
  • de chakra’s
  • privelessen
  • tenenlezen
  • plusyoga
  • senioren yoga

Ouderen yoga deventer

Yoga ervaring en bijscholingen

Elk jaar gaat hij twee keer naar Azië voor bijscholing. Zijn inspiratie haalt hij bij Osho, Ratu Bagus, Krishnamurti en het LEVEN.

Berry onderscheidt zich in Deventer door veel in spirituele plaatsen zoals kerken les te geven en elke dag 2-3 yogalessen te verzorgen. Ook geeft hij maar 1 vorm van yoga, welke in 30 jaar zijn resultaten hebben opgeleverd. Uit deze yoga vorm is ook de plus yoga gekomen. Omdat er 11 yogalessen in de week worden gegeven kun je dus overal en altijd een les inhalen op een speciale rustige plek. Hij werkt met thema’s die herkenbaar zijn in het dagelijks leven. Ook biedt Berry veel extra’s zoals: yogaweekenden, excursies, gastsprekers uit binnen- en buitenland, yogareizen naar Bali/India. Yoganieuws per e-mail ontvangt u bij bijna elke yogales. Van zijn spirituele reizen, twee keer per jaar, laat hij film en fotomateriaal zien. Ook geeft hij prive-lessen en prive zwangerschapsyogalessen.  De senioren yoga Deventer kan ook bij je thuis. Kijk ook eens op deze pagina, yoga voor ouderen. Er zijn ook veel workshops voor senioren

Mail: info@yogaberrydeventer.nl voor plus yoga