seksyogales

Seksyogales, verbeter je sexleven met yoga

Seksyogales, de geschiedenis

Seksyogales, al eeuwen geleden waren er boeken over yoga en seks. De tantra yoga uit India is daar dus een mooi voorbeeld van. Op veel tempels in India zag ik de kamasutra afbeeldingen. Kortom hier in de westerse wereld is seks en yoga nog een beetje een taboe. In Aziatische landen wordt de seksuele energie aangewakkerd door yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en yogamassages.

Seks yoga, wat zijn de mogelijkheden

In de afgelopen dertig jaar dat ik de yoga in Deventer verzorg zijn er veel mogelijkheden ontstaan. De yoga kent veel yogahoudingen die de sexuele energie doen stromen. Deze houdingen kun je thuis of onder begeleiding leren. Ook kennen we de tantrayoga, je komt dan met je partner voor een priveles. De afgelopen jaren heb ik ook veel blootyogalessen verzorgd, op deze manier kun je de zachtheid van het lichaam ervaren en je gevoelens van schaamte achter je laten. Kortom veel mogelijkheden om je seksuele energie een boost te geven.

Yogales en grenzen

De eerste seks yoga les is altijd een intake. In deze intake bespreken we of er aangeraakt wordt of niet. Hoe groot de afstand is tussen de begeleider en jouw lichaam enz. Het beste is om van te voren al een briefje te maken met jouw grenzen. Ook bespreken we in de intake wat de verwachtingen zijn en waaraan je wilt werken. Belangrijk is dat we samen weten waar jouw kwetsbaarheden liggen.

Seks yoga en de yogahoudingen

Seksyoga kent veel yoga houdingen om de kundalini yoga te stimuleren. Hieronder een aantal houdingen die ik veel gebruik in de seksyogalessen.

seksyoga

Bij deze vlinderoefening, gebruik je veel spieren in het bekken, liezen en onderrug. Je voelt meteen waar je blokkades zitten.

 

seks yoga

De seks yoga wordt vaak gecombineerd met ademhalingsoefeningen met yoga mudra’s.

sexyogalessen

Bij de seksyogalessen hoef je dus niet in de yogalotus te zitten. Wel doen we veel oefeningen met de benen. Deze aardingsoefeningen zorgen ervoor dat de energie goed doorstroomt.

sekyogales

Seksuele blokkades geven vaak een stijfheid in de onderrug. De kathouding maakt de onderrug los en ook de tweede chakra energie.

 

sexyoga

Bij sexyoga maken we dus gebruik van de ontvangende shakti energie bij vrouwen en de mannelijke shiva energie bij mannen. Vaak gecombineerd met mudra’s.

sexuele yoga

Bij de seksyogalessen maken we ook gebruik van bio energetica. Bij deze oefeningen kan het lichaam gaan trillen, waarbij de blokkades loskomen.

sexyogadeventer

De seksyogalessen laten ons dus voelen het verschil tussen spanning en ontspanning. In deze yogahouding is de onderkant van het lichaam ontspannen en de strekking zit aan de bovenkant.