seksyoga

Seksyoga, laat jij die krachtige energie stromen?

Seksyoga, de geschiedenis

Seksyoga, al eeuwen geleden waren er boeken over yoga en seks.  Zelfs heilige boeken De tantrayoga geschriften uit India zijn daar een mooi voorbeeld van. Op veel tempels in Azie zag ik de kamasutra afbeeldingen. Kortom hier in de westerse wereld is seks en een yogales nog een een taboe. In Aziatische landen wordt de seksuele energie aangewakkerd door yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en yogamassages.

Seksyoga, wat zijn de mogelijkheden

In de afgelopen dertig jaar dat ik de yogalessen in Deventer verzorg zijn er veel mogelijkheden ontstaan om sexuele energie te laten stromen. De yoga kent veel yogaasana’s die de seksuele energie laten stromen. Deze houdingen kun je thuis of onder proefessionele begeleiding leren. Ook hebben we ervaring met de tantrayoga, je komt dan met je partner voor een priveles. De afgelopen jaren heb ik ook veel blootyogalessen verzorgd.  Op deze manier kun je de zachtheid van het lichaam ervaren en je gevoelens van schaamte achter je laten. Kortom veel mogelijkheden om je seksuele energie een boost te geven. Deze sexsyoga is zowel voor manen als vrouwen. Ook bij een seksverslaving kun je deze yogalessen toepassen. Deze yogalessen zijn ook te combineren met de blootyogalessen.

Seksyoga en grenzen

De eerste seks yoga les is altijd een intake. In deze intake bespreken we of er aangeraakt wordt of niet. Hoe groot de afstand is tussen de begeleider en jouw lichaam enz. Het beste is om van te voren al een briefje te maken met jouw grenzen. Ook bespreken we in de intake wat de verwachtingen zijn en waaraan je wilt werken. Belangrijk is dat we samen weten waar jouw kwetsbaarheden liggen.

Seks yoga en de yogahoudingen

Seksyoga kent veel yoga houdingen om de kundalini yoga te stimuleren. Hieronder een aantal houdingen die ik veel gebruik in de seksyogalessen. Ook bij een seks verslaving kun je een mooie balans  vinden in je sexleven.

seksyoga

Bij deze vlinderoefening, gebruik je veel spieren in het bekken, liezen en onderrug. Je voelt meteen waar je blokkades zitten.

 

seks yoga

De seksyoga wordt vaak gecombineerd met ademhalingsoefeningen met yoga mudra’s.

seksyoga kan iedereen

Bij de seksyogalessen hoef je niet in de yogalotus te zitten. Wel doen we veel oefeningen met de benen. Deze aardingsoefeningen zorgen ervoor dat de energie goed doorstroomt.

seksyoga, waar zitten je blokkedes

Seksuele blokkades geven vaak een stijfheid in de onderrug. De kathouding maakt de onderrug los en ook de tweede chakra energie.

 

seksyoga is ontvangen

Bij sexyoga maken we dus gebruik van de ontvangende shaktienergie bij vrouwen en de mannelijke shivaenergie bij mannen. Vaak worden de oefeningen gecombineerd met yogamudra’s.

seksuele yoga

Bij de seksyogalessen maken we ook gebruik van bio energetica. Bij deze oefeningen kan het lichaam gaan trillen, waarbij de blokkades loskomen. De eerste keer schrik je misschien hiervan, maar het is een natuurlijke reactie.

seksyogadeventer

Tijdens de seksyoga  voelen we het verschil tussen spanning en ontspanning in het bekken. In deze yogahouding is de onderkant van het lichaam ontspannen en de strekking zit aan de bovenkant. Dit helpt om te ontspannen in het bekken en daardoor stroomt de energie.