schouder yoga

Schouder yoga, pure ontspanning

Schouder yoga

Schouder yoga staan hoog genoteerd bij yogadocenten. Daarom is het belangrijk om de spanningen in het nek- en schoudergebied preventief aan te pakken, voordat het te laat is. In de afgelopen dertig jaar dat ik yoga verzorg in Deventer en omgeving heb ik goede ervaringen met onderstaande oefeningen. Bij elke oefening staan wat praktische tips!

 

schouderyogales

Bovenstaande oefening kun je mooi dynamisch uitvoeren bij de schouder yoga. Op de inademing de armen strekken en uitademend de handen naar het hoofd en de ellenbogen naar achteren strekken. Voel daarna eens hoe de buikademhaling is.

 

schouder yoga

Deze oefening werkt zowel door op het schouder gebied als de nek. Met de arm die over je hoofd gebracht is kun je op drie manieren strekking aanbrengen, door je oor naar je schouder te brengen tot aan de pijngrens, de arm zwaar aan je hoofd te laten hangen of voorzichtig een beetje te trekken.

 

Schouder yoga, er valt een last van je schouders

 

schouder yogaoefeningen in Deventer

Torsies-, draaiingen, van de rug werken goed door in het schouder- en nek gebied. Op de uitademing kun je steeds een beetje verder gaan in de yogahouding, ene schouder naar voren, andere naar achteren.

 

schouder yoga
schouderyoga Deventer en Twello

Bij bovenstaande yoga asana strek je ook mooi in de bovenrug en ben je goed geaard. Voel daarom ook goed de benen, op elke uitademing strek je wat naar achteren. Adem goed in de buik.

 

schouderyoga en nek oefeningen

Hier strek je de hele rug mooi bij de schouder yoga. Zorg ervoor dat je niet een te holle onderrug maakt. Een kleine natuurlijke holling in de onderrug is goed. Je wilt de kin nog wel eens naar de borst strekken bij deze houding, blijf vooruit kijken. Op elke uitademing een klein beetje naar achteren strekken de armen..

 

schouder yoga

Deze yoga houding is heel geschikt om overtollige spanningen los te laten. Voel of je niet de kin teveel naar de borst gestrekt hebt, of de hand op de grond ontspannen is enz.

 

schouderyoga
schouder yoga in Deventer

Aarden en de schouderoefeningen zijn dus een goede combinatie. Op de inademing laat je de vrouwelijke aarde energie vanuit je voeten naar je buik stromen. Op de uitademing laat je de spanningen vanuit je schouders, via de handen, naar beneden gaan de grond in.

 

schouder yogales
schouder yogales in Deventer

Wanneer je in deze houding staat, voel dan eerst of de arm gestrekt is, de arm voor het gezicht staat of boven het oor. Dan dus met elke uitademing de arm doorstrekken, de arm wat naar achteren brengen.

Schouderyoga en een yoga priveles

Je bent dus altijd welkom voor een schouder yoga prive les. Dan ontvang je belangrijke aanwijzingen om later thuis de schouder- en nek oefeningen uit te oefenen.